Čudo od života: Lekari su je otpisali, ali iako je rođena teška samo 400 grama lavovski se izborila za život

Rođenje deteta je najsrećniji momenat u životu roditelja

Radost zbog dolaska bebe na svet može da izostane ukoliko se roditelji i beba suoče sa problemom, pa se radovanje pretvori u borbu za opstanak.

5 stvari o abortusu koje svaka žena mora da zna

Tužan i težak početak obeležio je dolazak na svet malene Manuši koja je rođena sa samo 400 grama, a bila je dugačka 21,8 centrimetra.

Njena borba počela je 15. juna 2017. godine, kada je visoki pritisak od koga je patila njena majka u trudnoći doveo do gubitka kiseonika zbog čega je ona bila u opasnosti. Doktori su odlučili da zbog toga malenu devojčicu donesu na svet carskim rezom.

Ovo je bila najteža odluka sa kojom može da se suoče i lekari i roditelji – izbor između života bebe i života majke. U ovom slučaju, Manuši nije bila prioritet. Ali, iako je imala samo 400 grama želja za životom je bila jaka.

-Borila se protiv svih zakona prirode, rekli su lekari.

Njeni roditelji, koji su u braku 35 godina, proveli su sedam meseci pored krevetića njihove devojčice koja je uspela da se izbori za svoj život. U početku, devojčica nije mogla da diše sama, da jede i bila je pod budnim okom lekara 24 sata. Sedam nedelja od rođenja počela je da uzima mleko, a 4 i po meseci kasnije mogla je da pije uz pomoć kašičice.

Ona je najmanja beba koja je rođena u Indiji i Južnoj Aziji. Pre Manuši, 2012. godine rođen je Babi Rajni koji je na rođenju bio težak 450 grama.

Prošlog četvrtka, nakon sedam meseci duge borbe, devojčica je izašla iz bolnice, piše Bild. Bilo je mnogo teških dana i mnogo prolivenih suza.

-Malena je htela da preživi. Njen mozak je strukturno normalan, a i oči se razvijaju normalno. Sada je lepa kao anđeo, a njeno ime znači "čovečanstvo". Njeni roditelji su pravi primer za celo društvo. Drugi ne bi imali snage da se tako snažno bore, izjavili su lekari.

(Telegraf.rs)