Deca kojoj roditelji čitaju bajke lakše nauče slova, a evo zašto je to važno i za njihov odnos

Ova aktivnost jako je važna za odnos roditelja i dece

Samo 3 od 10 roditelja čitaju deci bajke svakoga dana, a stručnjaci su došli do zaključka da je ova aktivnos važna za odnos roditelja i dece.

5 razloga zbog kojih bajke mogu da upropaste život detetu i daju mu potpuno pogrešnu predstavu sveta

Od 1.000 roditelja koliko ih je učestvovalo u istraživanju samo 15 odsto njih je deci čitalo bajke naglas, uprkos tome što je 97 odsto njih svesno da je to veoma važno, a 58 odsto njih je svesno koliko to utiče na izgradnju njihovog odnosa sa decom.

6 od 10 se složilo da to što čitaju bajke deci pomaže da ona brže savladaju čitanje, ali ih pretrpani poslovni raspored i obaveze ometaju u toj aktivnosti.

- Ovo istraživanje je važno jer smo saznali da su roditelji svesni koliko je vreme koje provedu sa decom u čitanju važno, ali da previše obaveza koje imaju i nedostupnost knjiga imaju veliki uticaj na to koliko oni ovo mogu da rade, rekla je Meri Emeri šefica marketinga u McDonalds-u.

Postoji velika inicijativa da se ova aktivnost razvije i intenzivra,a li od roditelja zavisi koliko će oni svoje vreme posvetiti deci. Veoma je važno da imaju na umu da ovo pomaže da se zbližite sa vašom decom, a ona će tako lakše savladati čitanje. Ljubav prema knjigaam stiče se od malena, a svi koji su odrastali uz knjige znaju koliko je to važno ilepo.

(Telegraf.rs/independent.co.uk)