Luka je usvojio devojčicu sa Daunovim sindromom koja mu je promenila život: "Od prvog momenta sam znao da će ona biti moja ćerka"

Kada odlučite da postanete roditelj u tome ništa ne može da vas zaustavi

Luka Trapaneze ima 41 godinu i pre 18 meseci u njegov život je ušla mala Alba koja mu je ispunila životnu želju da bude roditelj.

On je Italijan, homoseksualac, katolik, nema partnera i oduvek je maštao da bude otac. Albu je prvi put držao u naručju u julu 2017. godine.

Foto: Facebook/Luca Trapanese

- Od prvog momenta sam znao da će ona biti moja ćerka, rekao je Luka i dodao da je tada osetio neverovatnu sreću.

U početku je hteo da usvoji dete sa bivšim partnerom, ali kako su raskinuli nakon 11 meseci veze plan je propao. Zakon mu nije dozvoljavao da kao samac usvoji dete, ali je on na svu sreću promenjen 2017. godine i Luka se odmah registrovao kao kandidat za usvojitelja.

Foto: Facebook/Luca Trapanese

- Rekli su mi da mogu da usvojim bolesno, hendikepirano ili dete sa poremećajem ponašanja. Dete koje su druge porodice odbile, rekao je Luka.

Foto: Facebook/Luca Trapanese

Zajedno sa bivšim partnerom osnovao je u Napulju humanitarnu organizaciju za hendikepirane ljude. Organizovao je kurseve kuvanja i odlaska na pozorišne predstave. Zbog svega toga, bio je siguran da će moći da se brine o detetu sa posebnim potrebama.

U julu 2017. godine stigao mu je dugo očekivani poziv. Devojčica se zove Alba i ima Daunov sindrom, a odbilo ju je više od 20 porodica.

Foto: Facebook/Luca Trapanese

- Nisam mogao da sakrijem radost. Odmah sam pristao, ispričao je Luka.

Od tada, njih dvoje su nerazdvojni. Mala Alba ima jak karakter i zna da bude tvrdoglava, ali on uživa u ulozi oca.

Foto: Facebook/Luca Trapanese

- Ona bi se igrala po ceo dan, jela i plesala. Voli da bude među ljudima pa često idemo u park ili muzej, dodao je srećni otac.

O svom životu sa Albom, Luka je napisao knjigu “Rođena za tebe” (“Nata per te”).

Foto: Facebook/Luca Trapanese

VIDEO: Zagrljaj oca i sina, koji ima Daunov sindrom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim

(Telegraf.rs/cdm.me)