Otac rekao ćerki da mora da smrša kako bi našla momka: Jedni ga žestoko kritikuju, drugi podržavaju

Umesto da je uteši, uradio je nešto drugo...

Jedan otac je žestoko iskritikovan na internetu jer je svojoj dvadesetčetvorogodišnjoj ćerki rekao da mora da smrša ako želi da nađe dečka.

Ovaj pedesetdvogodišnji Amerkinac je svoju zabrinutost izrazio na portalu "Reddit", kad se njegova ćerka vratila kući nakon što je diplomirala na fakultetu pre dve godine.

- Moja ćerka je veoma gojazna. Visoka je 160 centimetara, a teži blizu 100 kilograma. Uvek je govorila o tome kako želi momka, ali ga nikad nije imala - piše otac.

U toku jednog porodičnog obroka, ćerka se žalila kako sve njene drugarice imaju momke, i da su "muškarci se**nje jer nikad ne obraćaju pažnju na nju".

- I ranije je imala ovakve ispade u kojim se ponaša kao da ne zna koji je razlog što ne dobija pažnju - ističe otac.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RF

Ali, umesto da je uteši, otac je uradio nešto drugo.

- Nežno sam joj rekao da bi joj pomoglo kad bi izgubila na težini. Ljudi su generalno plitki i to bi bilo nešto što bi joj pomoglo da privuče muškarčev pogled, da dobije na samopouzdanju i da bude zdravija - smatra otac.

Njegovi komentari su iznervirali mnogo ljudi, kao i njegovu ćerku koja je napisala:

- Svi muškarci su isti, pa čak i moj j**eni otac.

Napominjući da su njegove reči bile dobronamerne, otac se zapitao da li je možda preterao. On je dodao i da je ranije pokušavao da je podstakne da ide na trčanje sa njim, kao i da joj pravi zdraviju hranu, ali da nikad otvoreno nije govorio s njom o ovoj temi.

Njegova dilema je "ubola u živac" mnoge korisnike interneta.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Da li zaista veruješ da tvoja ćerka nije svesna da je njena gojaznost uzork njenim emotivnim problemima? Zato što jeste. - napisao je jedan.

- Zvuči da ona želi da je neko prihvati takvu kakva jeste, a poznato vam je da postoji mnogo gojaznih devojaka i žena koje imaju momke i muževe. - dodao je drugi.

- Ne pomažete joj time što činite da se stidi sebe, govoreći joj kako mora biti mršava da bi bila dostojna ljubavi. Prestanite sa nagoveštajima i komentarima. Nervira vas njena težina i ona to zna. - smatra treći.

Međutim, pojedini su stali u očevu odbranu.

- U pravu ste. Ako izgubi na težini, njene šanse da nađe dečka će se uvećati. Pogotovo u njenim godinama. - istakao je jedan.

- Izgleda kao da će se ona radije žaliti kako svet nije fer, umesto da uradi nešto po tom pitanju i poboljša svoju situaciju. - napomenuo je drugi.

Šta vi mislite? Na čijoj ste strani?

(Telegraf.rs)