Jeziv snimak šokirao roditelje u Rusiji: Stavio bebinu glavu među noge i uvrnuo je za 180 stepeni

Slučaj nasilnog masiranja novorođenčeta stigao do policije

Istražitelji Istražne uprave Istražnog komiteta Ruske Federacije u Novosibirskoj oblasti proveravaju video snimak na kojem terapeut, kako su naveli u istrazi "masažom na novorođenom detetu pruža usluge koje ne ispunjavaju zahteve bezbednosti života i zdravlja potrošača“.

- Na snimcima muškarac steže bebinu glavu kolenima i okreće je za 180 stepeni. Istovremeno, maser tvrdi da ti postupci nisu opasni. Prema njegovim rečima, uz pomoć masaže pokušao je da ispravi ručice bebe - kaže radnica pres službe za Novosibirsk region Anastasija Kulešova.

Istraga će razjasniti okolnosti navodnog krivičnog dela, navodi se u saopštenju. Ruski novinari kontaktirali su navodnog počinioca, koji je rekao da je video lažan. Dodao je da se u snimku pojavljuje gumena lutka, a zvuk plača je dodat tokom montaže.

Penzionisana medicinska sestra i bivša radnica optuženog terapeuta, koju su novinari zvali za komentar na snimak,  rekla je da sa mališanima obično radi 40 minuta i „napreže“ ih, ali da tokom seanse „ne plaču“.

- Ovakvi potezi se rade samo u medicinske svrhe i primenjuju se u lekarski prepisanim dozama -  izjavila je ona.

Osim toga, 61-godišnji terapeut, rekao je novinarima da se on ne pojavljuje na video snimku, kao i da je tokom 30 godina rada u toj profesiji uvek dobijao pozitivne kritike od bivših pacijenata. I pored njegovih navoda, pres služba Istražne uprave Istražnog komiteta Ruske Federacije u Novosibirskoj oblasti obavestila je javnost da će na osnovu rezultata predistražne provere biti doneta proceduralna odluka.

Na početku teksta pogledajte video nasilnog masiranja bebe, koji je uzburkao rusku javnost.

(Telegraf.rs)