"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Mario Mandić - Pileći medaljoni punjeni Kalenderovačkim sirom (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Foto: Mario Mandić

Sastojci:

- 200g pileći file

- 50g Zlatiborac slanine

- 20g Zlatiborac kulena

- 20g sira

- 20g Zlatiborac svinjskog vrata

Za sos:

- 1dl pavlake za kuvanje

- 20g domaćeg kajmaka

- so, biber

Priprema:

Rastanjiti pileći file, prethodno pripremiti masu od slanine, kulena, sira i vrata. Sa tom masom puniti medaljone i oblikovati!

Dobijen medaljon obmotati sa ostatkom slanine! I pržiti na plitkoj masnoći.

Za sos: Zagrejati pavlaku za kuvanje uz dodatak kajmaka, posoliti i pobiberiti! Medaljone preliti sosom i uz njih posuziti pole od krompira sa slaninicom.

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)