DA LI JE OVO MOGUĆE: Tvrdi da je izgubio 50 kilograma jedući samo krompir

Dok nutricionisti upozoravaju na opasnost od jednolične ishrane, neki ljudi su odlučili da im dokažu suprotno

Australijanac Endru Flinders Tejlor odlučio je da drži dijetu u kojoj nije jeo ništa drugo sem krompira spremnljenog na različite načine.

ĐUKA DRASTIČNO SMRŠAO: Političar za pet meseci izgubio 32 kg, a ovako izgleda njegov jelovnik (FOTO) (VIDEO)

Objavila je 2 fotografije i pokazala kako KALORIJE ZAISTA UTIČU NA IZGLED (FOTO)

Indira Radić došla na Grand u crnoj seksi haljini i u 51. godini zadala domaći zadatak mlađim koleginicama! (FOTO)

Ono što je on hteo jeste da izgubi dosta kilograma i u tome mu je pomogao baš krompir. On je za godinu dana uspeo da smrša čak 50 kilograma. Dok su njegove slike "pre" i "posle" dijete veoma impresivne, postavlja se pitanje koliko su one zapravo pokazatelj zdravog stanja organizma.

On je konzumirao samo krompir, a u prvih mesec dana nije vežbao da bi na kraju odlučio da krene u teretanun ne bi li još smršao i zategao svoje telo.

Da li je za njegov rezultat zadužen krompir i da li je stvarno moguće ovoliko smršati uz pomoć njega, otkrivaju stručnjaci. Krompir je pun vlakana i zdravih ugljenih hidrata. Beli krompir sadrži neophodne aminokiseline koje su neophodne za izgradnju mišića, ćelija koje se bore protiv bolesti, ali može da dovede do nedostatka vitamina. Slatki krompir je s toga neohodan jer on obiluje vitaminima A, E i C. Osim toga ovu dijetu ništa ne čini specijalnom jer možete da smršate i dok jedete samo picu ukoliko trošite više kalorija nego što unesete.

Kako bi bio siguran da mu ishrana neće ugroziti zdravlje, Tejlor je redovno išao kod lekara i proveravao krv. Rezultati su pokazali da je nivo holersterola i šećera niži, a i da pritisak više nije visok. To ne iznenađuje s obzirom da gubitak telesne težine dovodi do boljeg stanja organizma i smanjenja opasnosti od srčanog udara. Dijeta bi bila dobra na kratke staze, a za nešto duže morali biste da uzimate suplemente poput Tejlora.

Ono što vam stručnjaci savetuju jeste da se odlučite za raznovrsnu hranu pre nego za jednoličnu jer tako možete da izbalansirate sve vitamine i minerale neophodne organizmu. Vašu ishranu treba da čini 30% lakih proteina poput piletine i ribe, a ako želite da vam ugljene hidrate zameni krompir onda samo napred. Bolja opcija vam je da uključite raznovrsno povrće kako biste uneli različite vitamine.

(Telegraf.rs)