Ljudsko zamorče: Ne jede po 72 sata i tvrdi da su mu se zbog toga desile 2 čudesne stvari

Ni sam nije mogao da veruje kada je video šta mu se desilo

Tim Feris, samozvano "ljudsko zamorče" je čovek koji u toku jednog meseca ne jede ništa 72 sata. Ovaj trodnevni post za njega predstavlja fizičko i mentalno osveženje.

Na osnovu istražovanja , utvrđeno je da je ovakav post efikasan za gubitak telesne mase,  i da može da uspori starenje ćelija.

Tim je već duže vreme zainteresovan za sportsku obuku i ishranu, kao i za eksperimentisanje sa različitim režimima treninga i dijetama zasnovanim na istraživanju i izvlačenju sopstvenih zaključaka.

Dve nedelje je postila 20 sati dnevno - pogledajte kako je to iz dana u dan uticalo na njen izgled

Ova ljubav prema preduzimanju često ekstremnih fizičkih eksperimenata se nastavila, a jedan od njegovih najnovijih eksperimenata je trodnevni post.

Imajte na umu da ne treba da pokušavate ni sa jednim aspektima njegovog režima shrane, a da ne konsultujete doktora, jer čak i kratki postovi ne bi trebalo da se shvate olako.

Feris je zainteresovan za disciplinu posta, ali se prvenstveno fokusira na drugi aspekt.

Najnovije istraživanje kontrolisanog kratkog posta su zaključila da je to siguran i efikasan metod za smanjenje telesne težine, a sve su snažniji indikatori da se povećava energiju i da dolazi do ubrzane regeneracije ćelija.

Većina obećavajućih istraživanja o prednostima predostrožnosti starenja su u ranoj fazi i do sada je samo sa eksperimentisano na pacovima i šimpanzama - ali to nije zaustavilo ljude poput Ferisa da eksperimentiše na sebi, uz pomoć istraživača poput Dr Dominika D'Agostina iz Južne Floride.

D'Agostino se specijalizovao za proučavanje ketoze, proces u kojem jetra iscrpljuje hormone koji se zovu ketoni, kako bi se razbila mast kao izvor goriva kada nema dovoljno glukoze u krvi, primarnog izvora tela.

Ferris je počeo postepeno da uvodi ketogenu ishranu kako bi pomogao sebi u ublažavanju simptoma lajmske bolesti sa kojom uhvatio u koštac.

Ferisov mesečni brzi post obično počinje u četvrtak uveče i završava se u nedelju uveče. On uključuje i puno hodanja, dodataka ketona i malu količinu kokosovog ulja koje stavlja u čaj kako bi se ubrzala ketoza.

On dozvoljava sebi "ne-kalorične napitke" poput čajeva i crne kafe tokom ovog perioda.

Feris koristi aparat za merenje nivoa glukoze u krvi tokom ovog perioda, sa ciljem sigurnog nivoa ketoze. Ovo je naročito važno u njegovim dužim postovima.

Feris voli ekstremne situacije, ali dobrobit od ovog posta može trajati samo 24 sata. Njegov prijatelj Vilink, bivši komandant mornarice SEAL-a, praktikuje post ali od 24 sata, nakon što je uvideo njegove dobre strane dok je bio u vojsci.

Feris je primetio da, pošto je počeo redovno da izaziva kontrolisanu ketozu, da ima vrlo jasne kognitivne prednosti, uključujući više energije i bolji fokus.

(Telegraf.rs)