Evo koliko seksa trebate da imate da biste živeli duže

Seks nije samo zabavan i ne služi za ubijanje dosade već on donosi mnogo koristi i vašem zdravlju

O uticaju seksa na zdravlje svi pričaju, ali šta je sa njegovim uticajem na lepotu, mladoliki izgled i dužinu života?

Zvezde otkrivaju sve ljubavne preokrete koje očekuju svaki znak u 2018.

Sve od vašeg raspoloženja do tankog struka može da ima samo koristi od aktivnosti u spavaćoj sobi. Prema novim istraživanjima, ovde nije kraj. Upražnjavanje seksa najmanje jednom nedeljno može da vam pomogne da duže živite.

U istraživanju, naučnici sa Univerziteta Kalifornija iz San Franciska pratili su seksualni život 129 majki u toku jedne nedelje. Učesnice su podnosile dnevne izveštaje o njihovom zadovoljstvu vezama, kao i konfliktima i svađama, podršci i intimnosti sa partnerom.

Kada su istraživači uporedili izveštaje žena koje su dobili za to vreme kao i njihove analize krvi pronašli su nešto fascinantno u njima. Majke koje su imale seks najmanje jednom u toku nedelje sa njihovim partnerima imale su mnogo duže telomere, ćelije koje su odgovorne za starenje, od onih koje nisu imale seks.

Kako su telomeri povezani sa dužim životom? Vremenom telomeri u našem telu pucaju i propadaju kao posledica starenja, loše ishrane i upotrebe alkohola, piše Flipboard. Ovi rezultati pokazuju da redovan seks može da popravi njihovu dužinu i održi ćelije zdravim i jakim.

Potrebno je još istraživanja, ali s obzirom na to što se dešava sa telom kada prestanete sa seksom naučnici savetuju parovima da imaju seks bar jednom nedeljno.

(Telegraf.rs)