Akne na licu shvatite ozbiljno - možda imate mnogo veći zdravstveni problem nego što je estetski

Mnogo toga utiče na pojavu akni na vašem licu

Strašno je to što su neke posledica problema unutar našeg tela, jer neki zapadnjački dermatolozi smatraju da akne na određenim delovima tela mogu da budu posledica nekih potkožnih faktora.

7 kozmetičkih preparata koje dermatolozi nikad ne bi stavili na svoju kožu

Na primer, hormonski problemi mogu da utiču na pojavu akni na bradi i predelu vilice, a pojedini poremećaju u abdomenu ispoljavaju se kroz pojavu akni na drugim delovima lica.

Čelo

Ovde se akne javljaju ako ste izloženi velikom stresu ili ste neispavani. Ukazuju i na probleme sa varenjem i jetrom.

Brada i vilica

Posledica su promene hormona i morate da proverite njihov balans u telu. Nastaju kao posledica povećane koncentracije muškog hormona, ali i ciklusa.

Ivice lica

Hormonski disbalans dovodi do pojave akni po ivici lica i blizu ušiju. Javljaju se i ako su pore zapušene i zatvorene, pa pogledajte koju šminku i ssredstvo za skidanje koristite.

Obrazi

Preveliki unos šećera videće se kao bubuljice na obrazima. Ograničite dnevni unos šećera, ali obratite pažnju i na zdravlje pluća. Akne na obrazima mogu da ukazuju na probleme sa respiratornim organima, piše brightside.me. Nastaju i kao posledica prekomerne upotrebe mobilnog telefona.

Između obrva

Ovo ukazuje na probleme sa jetrom, pa vam je ovo upozorenje da trebate da promenite ishranu.

Nos i gornja usna

Akne na nosu su znak da jedete previše slanu, začinjenu i masnu hranu, a iznad gornje usne su upozorenje na probleme vezane za krvni pritisak i srce.

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs/M.K.)