Pobacajte ih odmah: 10 kuhinjskih stvari koje ispuštaju opasne otrove i tako nas polako ubijaju

Ove stvari koristite svakodnevno, a one su toliko toksične da se ni ne mogu izbaciti iz organizma

Pazite od kakvog je materijala napravljeno vaše posuđe i druga kuhinjska pomagala koje svakodnevno koristite. Mnoga od njih ispuštaju hemijske supstance koje se tokom vremena talože u telu i tako dovode organizam u opasnost.

Postoji 12 vrsta gladi, a svaka od njih može da se kontroliše na različite načine

Na primer, kada se zagreje na visokoj temperaturi, posuđe od teflona ispušta otrovne materije u hranu. Među tim spojevima se nalazi i perfluoroktanska kiselina (PFOA) za koju se veruje da je kancerogena. Istraživanje naučnika sa Univerziteta Virdžinija u SAD-u je pokazalo da PFOA može izazvati i druge probleme u telu: loše deluje na srce, krvne vene, štitnu žlezdu , debelo crevo...

Što je nivo perfluoroktanske kiseline u telu veći, veći je rizik od oboljenja. Osim toga, PFOA se u telu može zadržati godinama.

- Teflon se skriva na mnogim mestima. Poznato je da teflon, kada se zagreje, otpušta mešavinu od 15 toksičnih čestica i gasova. Preporuka je da birate posuđe od nerđajućeg čelika, livenog gvožđa ili emajla - kaže dr Aleks Stjuart.

Aleks Stjuart je nabrojala još neke stvari koje mogu sadržavati opasni teflon:

1. Konac za zube

2. Kokice za mikrotalasnu

3. Pegle za veš

4. Prese za oblikovanje kose

5. Plehovi, tiganji, posuđe

6. Papir za pečenje

7. Tepisi

8. Kauči

9. Vodootporne maskare

10. Sijalice

Aleks Stjuart je upozorila i na plastične posude, ali i na ostali pribor koji ljudi stavljaju u mikrotalasnu ili ga koriste tokom kuvanja. Te stvari ispuštaju štetne toksine u hranu i tako ulaze u telo. Bolji izbor nerđajući čelik ili drvo.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)