Bivša Mis sveta preminula u 19. godini: "Njeno srce nije izdržalo, morali smo da je pustimo da ode"

Još jedan mladi život je izgubljen

Bivša Mis Sveta Tinejdž Lote van der Zi umrla je u 19. godini nakon što je dve nedelje bila u veštačkoj komi.

Lote, danski model koja je odnela titulu Mis Sveta u kategoriji tinejdžera 2017. godine bila je na skijanju sa roditeljima u Vestendorfu u Austriji kada je doživela srčani napad.

Lote je bila u veštačkoj komi sve do srede kada je preminula. Njeni roditelji Bert van der Zi i Eugenik van het Hul objavili su da je njihova ćerka preminula na njenom Instagram nalogu.

- Naš biser, svi mi umrli smo u sredu uveče. Mart 6. u 22:47. Neverovatno je da naša draga Lote više nije sa nama. Naša srca su slomljena. Još jednom želimo da se zahvalimo svima na podršci i porukama utehe, napisali su.

Oni su napisali da je Lote počela da se oseća loše posle podne. Osećaj je polako prerastao u srčani napad. Njena majka je bila sa njom kada se to desilo i kada je ona pokušavala da se izbori za život.

Odvedena je u obližnju bolnicu gde su je lekari stavili u veštačku komu kako bi pratili njeno stanje. Nekoliko dana kasnije prebačena je u univerzitetsku bolnicu u Minhenu na dalje posmatranje.

Roditelji su doneli odluku da ćerku probude iz veštačke kome kada je njeno stanje počelo da se pogoršava.

- Počelo je sa bubrezima. Tada su je stavili na dijalizu koja ju je držala u životu. U sredu j epostalo jasno da ona neće biti dobro i isključena je sa aparata. Ona je morala mnogo toga da izdrži poslednjih dana. Nismo hteli da ona nastavi da pati, rekla je njena majka.

Trenutno nije poznat razlog zbog koga je Lote doživela srčani napad.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)