Kakva transformacija! Nakon držanja keto dijete smršala 63 kilograma (FOTO)

Tek kada se osetila kao starica od sedamdeset i kusur godina Džejn je odlučila da smrša 63 kilograma.

Pre keto dijete tridesettrogodišnja Jana Parks iz Džordžije ceo život se emotivno prejedala, a loše navike u ishrani dovele su je do 136 kilograma.

Međutim, kada su jednostavne dnevne aktivnosti kao što su hodanje i silaženje niz stepenice postale teške za nju, znala je da pod hitno mora napraviti veliku promenu u životu.

- Uvek sam bila srećna osoba. Pozitivna i dobar prijatelj. Dugo vremena sam energiju koju je trebalo da koristim na sebe trošila na druge. Nekada sam se osećala manje vrednom i smatrala sam da moram da zaslužim ljubav drugih. Kroz ovakvu promenu sam naučila da vodim računa o sebi fizički i mentalno. Zaista volim sebe onakvu kakva sam.

U oktobru 2016. godine imala je neverovatne bolove i nekoliko infekcija. Nije mogla ni da ustane iz kreveta. Tada je znala da nešto mora promeniti.

- Imala sam 31 godinu, ali sam se osećala kao da sam u telu neke sedamdesetogodišnjakinje.

A onda je probala keto dijetu.

- Bila sam veoma striktna. Prvih nekoliko nedelja sam zaista eliminisala ugljene hidrate i šećere, ali i samu potrebu da ih unosim, dodala je.

Nakon nekoliko meseci teškog posla, Jana se navikla da ima tri obroka denvno.

Pre nego što je prihvatila zdraviji način ishrane, njen dan je počinjao kafom i sendvičom iz Starbaksa. Za ručak je jela brzu hranu, za užinu čips, a za večeru pastu.

A danas, za doručak popije crnu kafu i kajganu od dva jaja, za ručak proteine, porvrće i salatu, a za večeru povrće, kiselo mleko, pirinač sa paradajzom...

- Svima govorim da je najveća transformacija ne moje telo nego što osećam prema sebi iznutra, pohvalila se Jana - Žene su mi rekle da ih inspirišem i to mi je najlepše od svega.

Keto dijeta je bazirana na veoma malom unosu ugljenih hidrata. U sebi uključuje drastično smanjenje konzumiranja ugljenih hidrata koje zamenjuje unosom masnoća. Redukcija ugljenih hidrata dovodi vaše telo u metaboličko stanje koje se zove ketoza. Kada se ovo desi, telo postaje veoma efikasna mašina za sagorevanja masnoće radi dobijanja energije.

(Telegraf.rs)