Ovo je top 5 plastičnih operacija na koje odlaze muškarci: Jedna je potpuno neočekivana!

U toku prošle godine čak 1,3 miliona muškarca podvrglo se estetskim zahvatima.

Zbog ove rastuće tendencije plastična hirurgija je sada uobičajena potreba jer mnogi muškarci misle da se uz pomoć noža mogu osloboditi, na primer viška sala sa stomaka.

- Očigledno je da se muškarci ne suočavaju sa istim fizičkim promenama koje žene doživljavaju tokom trudnoće i kasnije već se menja njihov način života, a to može uticati na njihov izgled, kaže dr Alan Mataraso, predsednik Američkog društva platičnih hirurga - Nutricionizam i vežbanje se menjaju i često ne spavaju dobro. Većina muškaraca primećuje promene na telu kada počnu da stare ili postanu očevi, tačnije u tridesetim i četrdesetim godinama.

Foto: Pixabay

Zanimljivo je da je sve veći porast plastičnih operacija na koje odlazi muškarci, pa se tako beleži skok za 29 odsto u odnosu na 2000. godinu.

Ali, koje operacije su najpopularnije među muškarcima?

- Operacija nosa

- Zatezanje kapaka

- Liposukcija

- Operacija smanjenja grudi (lečenje ginekomastije)

- Presađivanje kose

Dr. Mataraso je izjavio da se većina muškaraca odlučuje za plastičnu hirurgiju jer smatraju da će im upravo to pomoći u poslu.

Što se tiče botoksa, skoro pola miliona injekcija botoksa ubrizgano je u pripadnike jačeg pola tokom 2018. godine u SAD.

(Telegraf.rs)