Majka tvrdi kako joj je ćerka razvila jezivu fascinaciju smrću posle uzimanja ovih lekova

Pazite kakve lekove piju vaša deca

Pritnskrin: Channel 9

Majka sedmogodišnje devojčice napominje kako joj je ćerka, Serena Parker, razvila jezivu fascinaciju smrću posle uzimanja prepisanih lekova koji bi joj korigovali niz poremećaja u ponašanju.

Sereni je dijagostikovan hipektinetički poremećaj nedostatka pažnje (ADHD) koji izaziva anksioznost, i posle konzumiranja lekova koji bi trebalo to da regulišu, postala je "opsednuta" pitanjem šta se dešava kad umremo.

- Pitala bi me: "Da sad skočim s ovog mosta i poginem, šta bi se desilo?", "Šta bi se desilo ako bih ruke stavila u vrata garaže?" Neprestana pitanja o smrti - rekla je njena majka, Suzi Parker.

Pritnskrin: Channel 9

Inicijalno, lekovi su delovali. Serenino ponašanje se smirilo i jednostavni zadaci su postali laki za izvršenje. Međutim, stari običaji su se ubrzo vratili i devojčicina anksioznost je počela da raste. Zbog toga je počela da pije antidepresive kako bi to lečila, ali su joj misli ubrzo "postale crne" i počela je da izbegava svoje roditelje.

Ponovo su počeli da traže stručnu pomoć. Jedan pedijatar im je predstavio još jedan lek koji bi trebalo da uđe u kombinaciju. Prema prospektu koji je roditeljima dat, lek ne bi trebalo da piju deca mlađa od 14 godina. Serena je bila duplo mlađa.

Gospođa Parker je počela da istražuje o ovom miksu lekova prepisanih njenoj ćerki, da bi saznala da se jedan koristi za smirenje nasilnih osuđenika u kanadskim zatvorima.

Foto-ilustracija: pixabay.com

- Tad sam pomislila - daju se odraslim ljudima u zatvorima u Kanadi, zašto ih daju i mom detetu? - pitala se zabrinuta majka.

Parker roditelji su odlučili da više ne daju lekove svom detetu i pažnju su usmerili na njenu ishranu i vežbanje.

Kažu da joj se koncentracija poboljšala "preko noći". Serena kaže da joj dobro ide u školi, a roditelji kažu da im ćerka "cveta".

Broj dece u Australiji koja piju lekove za ADHD se povećao na više od 100.000.

(Telegraf.rs)