Evo koji su načini da poboljšate pamćenje, a redovni seks je jedan od njih

Brinete se da vam pamćenje nije kao ranije?

Uobičajena je pretpostavka da je gubljenje pamćenja neizostavni deo odrastanja, kao što je seda kosa ili lošiji vid. Međutim, australijsko istraživanje je pokazalo da je ovo mit - starenje ne mora da znači da postajemo zaboravni.

Ako se trudite da ostanete zdravi u četrdesetim i pedesetim godinama to može imati jak uticaj na vaše pamćenje. Postoje jednostavni koraci koji vam u tome mogu pomoći...

1. Redovno upražnjavajte seks

Seksualna aktivnost je indikator dobrog zdravlja, društvenosti i psihičkog zdravlja, što znači da ste socijalno aktivni i da niste anksiozni i depresivni.

foto: pixabay.com

2. Jedite trešnje

Iako je sve voće dobro za naše zdravlje, trešnje poseduju flavonoide - hranljive materije koje poboljšavaju veze u predelima mozga koje su u vezi sa učenjem i pamćenjem.

3. Pravite greške

Ne treba preterivati i praviti ih namerno, ali učinjenim greškama izazivate mozak da razmišlja što je, takođe, dobro za pamćenje.

4. Nemojte da obavljate više radnji istovremeno

Ako redovno radite više poslova u isto vreme, ovo je trenutak da prestanete jer to izaziva odvraćanje pažnje. Ako ste stalno zauzeti i malo pažnje obraćate na to što radite, ne možete dobro i pamtiti.

Foto-ilustracija: Profimedia

5. Jedite crnu čokoladu

Čokolada sa 70% kakaa ima pozitivni uticaj na raspoloženje i pamćenje jer i kakao poseduje falvonoide.

6. Spavajte barem sedam ili osam sati dnevno

(Telegraf.rs)