Hteo da uveća penis, pa završio sa gangrenom i "pojedenim" organom - jedva izbegao smrt

Zbog kompleksa umalo nije izgubio život

I muškarci i žene su premni na svakakve gluposti ne bi li se izborili sa nekim nesigurnostima. Žene lepe usne kako bi ih učinile punijim i sočnijim, a muškarci koriste kojekakve neproverene preparate da bi uvećali penis.

Upravo tako nešto je uradio jedan 45-godišnji muškarac sa južno-pacifičkih ostrva. Želeći da uveća "svoj ponos", u njega  je ubrizgao vazelin. Reakcija koja se desila svakako nije bila očekivana. Penis je počeo da ga svrbi, pecka, pa je ubrzo bio prinuđen da potraži lekarsku pomoć.

Foto-ilustracija: Profimedia

Deformisani polni organ zahvatila je gangrena. Veliki deo tkiva je već istrulio, a lekari su dijagnostikovali "fournierovu gangrenu", agresivnu vrsta bakterije koja jede ljudsko meso počevši od prepona i može biti opasna po život.

Nesrećnik je morao hitno na operaciju ne bi li mu spasili ono što je ostalo od penisa. Nakon nekoliko operacija i transplatacija kože, lekari su uspeli da mu uklone zaraženo tkivo i sačuvaju organ.

Foto: Profimedia/Alamy

Inače, u "sredstva " koja se najčešće koriste za uvećanje penisa "u kućnoj radinosti", spadaju mineralno ulje, vazelin, anabolički steroidi i vosak.

(Telegraf.rs)