"Ko zna koliko si ih imala, pa imaš kondilome": Šta je najgore što vam je ginekolog ikada rekao?

Jelena ne prestaje da se pita - da li ona preteruje ili je njen ginekolog zaista bio neprofesionalan?

Dvadesetsedmogodišnja Jelena iz Beograda podelila je sa nama svoje neobično iskustvo koje je doživela prilikom posete ginekologu. Pročitajte šta joj se dogodilo i podelite sa nama u komentarima svoje mišljenje - da li je ginekolog prešao crtu?

Doživela sam neobičnu scenu kod ginekologa kojeg mi je preporučila prijateljica. Idem kod njega već godinu i po dana jer sam bila trudna i nedavno dobila bebu. Kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće rekla sam mu svoju kompletnu istoriju - apsolutno sve, pa čak i za udarac u koleno koje umalo nisam operisala jer sam želela da zna moje opšte zdravstveno stanje pre porođaja.

Sve je bilo super tokom trudnoće i potom, ali uskoro je trebalo da se vratim na posao. Zato sam nedavno otišla kod njega i pitala kada mogu da zakažem Papa test i da li treba da odradim dodatne analize jer mi je jedan stari test pokazao da imam kondilome. A on će meni na to:

- Zašto ja za to ne znam? Pa, kakav si to život vodila pre trudnoće, koliko si partnera imala? - rekao je na šta sam se zaledila. Nastavio je - I ja sam rekao tvom mužu da nam ne govoriš sve. Znam i za onaj period kada je trebalo da ideš kod psihijatra da dođeš k sebi, ako želiš možemo da pričamo i o tome.

Još mi je povrh svega zamerio što stvari čuvam za sebe. Bilo mi je toliko neprijatno da ne mogu da vam opišem. Rekla sam "Dobro" i pitala kada mogu da zakažem Papa test. Rekao mi je da se to dogovorim sa sestrom ispred, a da kod njega mogu da dođem na kafu ako budem htela sve da mu ispričam. Ustala sam, odmakla sam se.

Na putu do kuće sam razmišljala - odakle jednom lekaru pravo da ispituje bliske ljude o mom zdravstvenom stanju, odakle mu pravo da pretpostavlja da sam prethodno bila promiskuitetna? Možda i ja preterujem, ali nije poenta da mi bude neprijatno i da se plašim svake sledeće posete zbog toga što će me pitati.

Šta vi mislite?

(Telegraf.rs)