Najbolji recept za podizanje gvožđa i hemoglobina čuli smo na pijaci, a evo i kako se priprema

Ukoliko patite od anemije, onda i ovaj narodni lek uzmite u obzir

foto: pixabay.com

Cvekla je kao lek poznata već više od 2.000 godina, a sok od cvekle regeneriše jetru i sprečava starenje organizma.

Još u ranoj medicini cvekla je predstavljala lek za krv, odnosno lečenje malokrvnosti, ali ima lekovito dejstvo i na niz drugih oboljenja.

Odlična je za krvni pritisak, a sok od cvekle koristan je antipiretik jer snižava visoku telesnu temperaturu.

Međutim, recept koji smo saznali, ni manje ni više nego na pijaci od iskusnih prodavačica morali smo podeliti sa vama.

U pitanju je smuti koji konzumiraju osobe sa jako niskim gvožđem i hemoglobinom, a evo i kako se pravi:

3 cvekle

3 jabuke

3 šargarepe

med

2 limuna

foto: pixabay.com

Priprema:

Na sitnije komadiće iseckajte cveklu, jabuke i šargarepe, pa ih pomešajte.

Kutlačom sipajte u blender (do pola) cveklu, jabuke i šargarepu, zatim dodajte jednu supenu kašiku meda, malo soka od limuna i jedan prst vode.

Pomešajte sve u blenderu i, osim zdrav, dobićete jedan od najukusnijih smutija.

Preporučuje se da napravite u tegli za više dana, pa dnevno konzumirate tri do četiri kašike ove smese.

Prijatno!

Video: Pa dobro bre, da li ste normalni? Kobasice od ljudske krvi?

(Telegraf.rs)