Dok svarimo 100 grama čokolade, imuni sistem nam padne za 50 odsto!
                        4
                    
                    0
                Sada je važnije nego ikad da izbegavamo slatkiše i sve namirnice koje slabe odbrambene moći našeg organizma
Foto: Unsplash
                Visok nivo šećera u krvi imuni sistem prepoznaje kao atak, pa proizvodi više belih krvnih zrnaca ne bi li se rešio neprijatelja.
Preporučujemo
Prekinut let od Minhena do Rijada: Lufthanzin A350 skrenuo u Srbiju, odustao od sletanja i vraća se nazad
Srbi ušli u taksi u centru Zagreba, nastala scena za pamćenje: Vozač izgovorio rečenicu koja tera suze na oči
To ga na duže staze umara, pogotovo što za varenje svakog šećera, osim prirodne fruktoze, mora da potroši rezervu minerala, vitamina i enzima iz našeg organizma. Zato slabe odbrambene moći organizma i on postaje manje otporan na viruse i bakterije.
Primera radi, tokom varenja 100 grama čokolade imuni sistem padne za 50% u naredna dva sata.
Rezervu kalcijuma, recimo, organizam pri varenju šećera uzima iz zuba ili kostiju, pa zato oni prvi stradaju kod ljudi koji unose ogromne količine ugljenih hidrata.
Koje namirnice utiču na imuni sistem pročitajte na sajtu E-klinika.
(Telegraf.rs)
 
                                