3 namirnice koje najbolje "leče" mamurluk: Kako da se osvežite posle dočeka

Srećom, za ublažavanje mamurluka se i ovaj put pobrinula majka priroda

Foto: Shutterstock

Posle dočeka Nove godine i najluđe noći mnogi se probude mamurni, sa intezivnom glavoboljom i bolovima u stomaku zbog prevelike količine alkohola u organizmu. 

Jedna od najgorih posledica pijanstva je dehidracija i upravo je ona razlog zašto posle burne noći imamo vrtoglavicu i glavobolju.

Srećom, za ublažavanje mamurluka se i ovaj put pobrinula majka priroda.

Za lečenje mamurluka najbolje je konzumirati određenu vrstu hrane koje će pokrenuti detoks.

I naravno, pored konzumiranja ovih namurnica, veoma je bitno da unosite dosta tečnosti.

1. Banane

Kalijum i magnezijum su minerali koje alkohol alarmantno ugrožava u telu. Stoga je banana, bogata ovim mineralima, odličan način za njihovo vraćanje. Banana isto tako pomaže za smirivanje stomaka i smanjuje osećaj nadutosti.

2. Ovsena kaša

Činija tople ovsene kaše daje nam esencijalne nutrijente kao što su kalcijum, magnezijum i gvožđe.

Određena alkoholna pića mogu da prouzrokuju preveliku kiselinu u organizmu, a upravo to će ovas sanirati.

3. Đumbir

Đumbir pomaže sa osećajem mučnine i problemima sa stomakom izazvanim alkoholom. Najbolje ga je konzumirati u prirodnoj formi, ali ako vam je ukus isuviše jak, možete ga narendati u vruću vodu ili voćni sok.

Video: Šest načina da preživite praznični mamurluk i svi su jeftini!

(Telegraf.rs)