Voditeljka uživo u programu doživela početak moždanog udara: Osetila je ova 3 simptoma

U jednom trenutku se izvinila gledaocima i rekla da se ne oseća dobro, a zatim je kamera prebačena na prezenterku vremenske prognoze

Foto: Facebook/Julie Chin

Džuli Čin (40), televizijska voditeljka NBC vesti u Oklahomi, pričala je gledaocima o lokalnom događaju u vezi sa lansiranjem rakete "Artemis" kada je, odjednom, osetila teškoće u govoru, počela je da zamuckuje i nedostajalo joj je reči.

U jednom trenutku se izvinila gledaocima i rekla da se ne oseća dobro, a zatim je kamera prebačena na prezenterku vremenske prognoze i Džuli se do kraja programa nije vratila u studio.

Voditeljka je hitno prebačena u bolnicu gde su joj doktori ustanovili početak moždanog udara.

- Sve proteklih dana je još uvek pomalo misterija, ali moji lekari veruju da sam imala početke moždanog udara uživo u subotu ujutru. Neki od vas su bili svedoci iz prve ruke i tako mi je žao što se to dogodilo - istakla je Čin u objavi na "Fejsbuku" kasno u nedelju.

Voditeljka je naglasila da je u jednom trenutku delimično izgubila vid na jedno oko, da su joj šaka i ruka utrnule i da se borila da govori fluidno.

Foto: Facebook/Julie Chin

- Srećom, moje kolege su prepoznale simptome moždanog udara i pozvale Hitnu pomoć. U bolnici mi je urađen niz testova i analiza i doktori misle da sam imala početak moždanog udara. I dalje imam mnogo pitanja i ovaj put nije završen, ali bi trebalo da se potpuno oporavim - reka je Džuli.

Čin je rekla da još uvek traži medicinske odgovore.

- Hteli su da se uvere da su sve glavne stvari u redu, pa smo uradili magnetnu rezonancu, skeniranje CAT-a, krvne testove i razne stvari. Pustili su me kući, ali sada posećujem više lekara kako bih čula razna mišljenja, jer ne znam šta je izazvalo ovo, a želela bih da znam kako bi spečila da mi se ovo opet dogodi - rekla je voditeljka.

Džuli je otkrila da nema porodičnu istoriju moždanog udara i veruje da se nosi sa stresom na zdrav način, a šokirana je kao i svi zbog simptoma moždanog udara.

- Osećala sam se odlično tog jutra. Lepo sam se naspavala. Osećala sam se dobro čak i dok sa pokušavala da govorim, a mučila sam se - ističe ona.

Ona sada podstiče ljude da prepoznaju znake moždanog udara - uključujući gubitak ravnoteže, mutan vid, trnjenje ruke i lica, nejasan ili konfuzan govor i glavobolju i da preduzmu mere što je pre moguće.

- Ako mislite da vam je potrebna pomoć, nemojte da se plašite da je tražite. Ja sam pokušala da izdržim napad i to nije najbolja odluka koju sam donela - zaključila je ona, a prenosi "Yahoo".

(Telegraf.rs)