• 9

5 pametnih provera koje svako mora da uradi na svom autu pre nego što krene na more

Ovo je najbolji način da sprečite sva neprijatna iznenađenja koja auotmobil može da vam priredi

  • 9

Automobili postaju sve bolje i bolje opremljeni, pa sada veliki broj modela ima navigaciju, sisteme za zabavu i mnoge druge dodatke koje put čine zabavnijim i interesantnijim.

Zbog toga sve više i više ljudi odlučuje da na more krene kolima jer znaju da im put neće biti dosadan.

Ipak, ako želtie da vam put bude i bezbedan, potrebno je da uradite određene provere na vašem automobilu pre polaska kako vam iznenadni kvar ili neka npredviđena situacija ne bi pokvarili odmor i pre nego što on zvanično počne - na plaži.

Tečnosti

Tečnosti i ulja su poput krvi za svaki automobil. Servisni intervali za promenu šest najvažnijih tečnosti u automobilu uglavnom zavise od broja pređenih kilometara.

Zato je važno da znate koliko ste prešli od poslednje promene, i koliko ćete još voziti tokom odmora kako bi procenili da li ih je potrebno zameniti.

Proverite gume i kočnice

Mehanicar, Kola, Servis, Kvar

Foto: Pixabay.com

Ubrzanje, kočenje i ukupna bezbednost na putu zavise od toga u kakvom su stanju gume.

Zbog toga je važno da pre polaska proverite njihov pritisak, i ispitate njihovo generalno stanje kako bi se uverili da na njima nema poderotina ili bilo kakvih oštećenja.

Kada su kočnice u pitanju, najbolje bi bilo da auto odvezete u servis kako bi stručnjaci proverili sve.

Pročitajte uputstvo

Iako u pitanju nije lagana literatura, uputstvo automobila će vam otkriti kako se auto ponaša u različitim situacijama i vremenskim uslovima, i kako najbolje da ga kontrolišete kada naiđete na prepreke.

Isto tako važno je da imate i plan za sam put

Audi A6 Allroad

Foto: Promo

Možda najvažnije stvari koje su vam potrebne da izvučete maksimum iz svog automobila jeste da on bude ispravan, da koristite najbolje gorivo i da vi budete odmorni.

A najbolje od svega, većinu ovih stvari možete da ispunite na benzinskim stanicama Lukoil Srbija koje ne samo da nude vrhunsko ECTO gorivo koje će vam zbog svog kvaliteta zapravo smanjiti potrošnju goriva tokom puta, već na njima možete da se i odmorite, popijete kafu, pojedete nešto i potom nastavite svoje putovanje.

Takođe, na benzinskim stanicama Lukoil Srbija možete da kupite i veoma važne potrepštine za vaš automobil kao što su ulja, ali i girckalice i napitke koji će vas osvežavati tokom puta.

Lukoil nudi nekoliko tipova ovog goriva koje će zaista biti prijatna promena za vaš automobil, a posebno se ističu ECTO dizel i ECTO Plus koja povećavaju snagu motora, poboljšavaju ubrzanje automobila i smanjuju potrošnju.

Izvedite probnu vožnju

Ovo je odlična ideja za sve koji ne izlaze na auto put često jer tokom probne vožnje mogu da provere kako se auto ponaša pri višim brzinama ili tokom promene traka.

Ako primetite neobične zvukove ili vibracije, trebalo bi da auto odvezete u servis.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Mirko

    Skinuti naočare za sunce u tunelu

  • VladimirR

    Jednom godišnje obavim mali servis. Svake šeste veliki, a ostalo po potrebi. I Fordić izvršava sve postavljene zadatke.

  • M

    Stvarno im je gorivo vrhunsko kad kod njih nspem auto mi trosi do 2 litre vise na 100 predjenih kilometara

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima