• 28

Ko je kriv za sudar i gde je pogrešio: Vozač koji pretiče, ili onaj koji skreće levo?

Da li i vi pravite ovu veliku grešku?

  • 28

Da li znate ko je kriv?

1. Vozač vozila koje pretiče.

2. Vozač vozila koje skreće levo.

3. Oba vozača su kriva.

Kada imamo kombinaciju preticanja i skretanja levo kojim se seče put drugom vozilu, tu zna da bude veoma gusto, pa čak i da se loše završi.

Česte su saobraćajne nesreće u kojima na vozilo koje skreće levo naleće vozilo u preticanju. Nisu se uočili ili jesu, ali prekasno!

Vozila u preticanju kreću se i moraju da se kreću  brže od vozila koje nameravaju da preteknu. Kad se na brzinu nadoveže nepažnja, eto lošeg ishoda.

Kako da pomognemo sami sebi?

Saobracajna nesreca, Dalmatinska, Takovska, Beograd

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Pogled, okret! Sasvim jednostavno!

Svako skretanje levo mora biti praćeno pogledom u retrovizore, okretom glave i proverom mrtvog ugla. To su radnje koje moraju da idu u kompletu sa davanjem levog pokazivača smera. Redosled nije sporan. Pre nego što se sasvim uverite da niko ne namjrava da vas pretekne, ne motajte volan!

Pogled, okret! Nije teško, a može spasiti čak i život!

Zapamtite da je i prilikom preticanja vozač dužan da se kreće dopuštenom brzinom! Ukoliko započinjete radnju skretanja levo, a da se prethodno niste uverili da li vam to dopušta saobraćajna situacija, izlažete opasnosti druge i sebe!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    Ovde je kriv onaj koji ne nacrtao glupu sliku jer nema nikakvih znakova da zaključiš kakav je ovo u stvari slučaj... Ako je raskrsnica sa ukrštanjem puteva iste važnosti opet isprekidana linija ne može tu da stoji... Glupost živa... Dobro pa nije i NLO stavio u raskrsnicu...

  • Gh7

    Kriva su oba vozila.

  • ...

    Na raskrsnici nema prestizanja

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima