Evo šta znači oznaka M+S, šta su prave zimske gume i kako da prepoznate najbolje

Iako korišćenjem guma sa oznakom M+S ispunjavate zakonsku obavezu, to ne znači da je reč o pravim zimskim gumama!

Komentari

 • Meksa

  Ovim tekstom u jednom delu ste uneli konfuziju kad ste rekli da sem sare I dezena nista se ne menja , to nije tacno , M+S je guma koja je drugacija po svom sastavu I procentu gume , ona je meksa samim tim I prijanjanje za led I sneg je drugacije.Videli ste mozda ako tu gumu upotrebljavate van zimskog perioda u letnjem delu ona se brzo pohaba to je dokaz.

 • lemi

  Bolje i tigar nove nego miselin polovne

 • Boki

  Postoje gume za sve sezone koje nemaju m+s oznaku, to su Tigar Cargo Speed, gume za dostavna vozila, koje imaju oznaku "all season". Doduše u nekim slučajevima (ili ako su pod drugim brendom) nemaju ni all season, ali većina firmi ih kupuje za sve sezone i tako ih i koristi. Da li policija za to piše kazne, ne znam...

 • kole

  Juce kupio allseason gume, imaju oznaku m+s i nacrtanu pahulji, sunce i pahulje pored planinskih vrhova

 • sasa

  klima u srbiji je umereno - kontinentalna, plus naginje ka toplijoj. tako da nama i nisu potrebne gume koje su bas za sneg , snega na ulicama ima samo par dana godisnje , zato su i zabranjeni klinovi. tako da su sve m+s gume i vise nego dovoljne.

  • Veteran

   @sasa

   Potpuno se slažem sa komentarom.

  • Saša

   @sasa

   Lako je voziti sa bilo kojim gumama po kolovozu zamrznutom na -27°C u Kanadi - em je očišćen em hladnoća i suv zimski vazduh pretvori ostatak vode/leda sa kolovoza praktično u suvu prašinu koju vetar oduva. Živim sada u Kanadi i pričam iz iskustva. Najgore je voziti "oko nule" po neočišćenom putu. To se lakše može naći u srpskoj klimi i srpskom održavanju puteva nego na nekim drugim mestima. Zbog toga su zimske gume još važnije u Srbiji.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima