• 3

Dim iz auspuha može biti signal: Stvar koju često zaboravljamo sprečava krađu automobila

Mnogi vozači tokom hladnih dana ostave motor da radi nekoliko minuta pre vožnje, da bi se vozilo ugrejalo...

  • 3

Pojedine države su donele zakone koji obavezuju vozače da ugase motor kada njihovo vozilo nije u pokretu. Mnogi od nas tokom hladnih zimskih jutara ostave motor da radi nekoliko minuta pre vožnje, da bi se vozilo ugrejalo.

Taj postupak, međutim, mogao bi da košta skuplje od kazne za prekršaj. Lopovi vrebaju upravo takve situacije da priđu automobilu i odvezu ga neometano. Više od 10 odsto ukradenih vozila širom SAD, prilikom krađe su imala ostavljen ključ u bravi ili taster za paljenje motora, piše Fox News.

Sneg, oluja, nevreme, zima, grudvanje, grudva, automobili, kola, zaleđeno, hladnoća

Foto: A. Nalbantjan

Samo mali broj automobila poseduje daljinski sistem za podešavanje temperature. Zbog toga, dok ovakva pogodnost ne postane svakodnevica, izbegavajte ostavljanje upaljenog motora dok niste u vozilu.

Ova tri saveta će vam pomoći da izbegnete gubitak automobila:

- Zaključajte auto posle vožnje, uzmite ključeve i uključite alarm.
Postarajte se da vrata garaže budu uvek zatvorena. Ostavljanje otvorenih vrata ili ključa u bravi, pruža lopovima mogućnost da se neometano približe vozilu.
Nikada ne izlazite iz vozila dok motor radi. To se naročito odnosi na situacije kada auto ostavljate na parkingu ili izađete da biste nešto kupili.

Sneg, oluja, nevreme, zima, grudvanje, grudva, automobili, kola, zaleđeno, hladnoća

Foto: A. Nalbantjan

(Telegraf.rs/N.N.)

Komentari

  • Sh

    Ja upalim auto i ostavim da radi ali ostane zakljucan zeder. Tako da i u slučaju da neko upadne tesko da će se snaći da otključa zeder i ode.

  • Mehanicar

    Logicno je da ce svako iole normalan pre kretanja zagrejati motor do temperature koju propisuje proizvodjac a ne sesti na minusu upaliti ktenuti i udri po gasu i onda kad prodje zima raditi generalnu.

  • Sake

    Moj radi bez kljuca. Upalis izidjes I zakljucas, zakon....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima