• 8

Razmišljajte unapred: 5 načina da sprečite krađu automobila

Uhodani lopovi za tren oka mogu da se odvezu u vašem četvorotočkašu i zato uvek morate imati na umu ove stvari

  • 8

Da biste uspešno sprečili krađu automobila, dobro je da znate više stvari. Prvo treba da se obavestite da li živite u kraju u kome se krade veliki broj vozila, a onda morate da mislite na pet bitnih stvari na koje se lopov oslanja kada pikira vaš četvorotočkaš, piše Geico.

1) Zaključajte vrata

Ovo je nešto što svi znaju, ali nije naodmet podvući to još jednom. Uvek proverite da li ste zaključali auto, jer je sve veći broj krađa koje je izazvao ključ koji je lopov uočio u vozilu. Video je lak plen, ušao u auto i odvezao ga. Prema nekim podacima, u SAD je od 2016. do 2018. godine kradeno u proseku 209 vozila dnevno zbog otključanog automobila i ključa na vidnom mestu u njemu.

2) Pametno se parkirajte

Potrudite se da auto parkirate na dobro osvetljeno mesto. Osim toga, što je više saobraćaja i prolaznika, to je manja verovatnoća da će vam vozilo biti ukradeno, jer je veći broj svedoka koji mogu uočiti krađu i sprečiti ili identifikovati lopova.

3) Nosite stvari sa sobom

Uvek sa sobom nosite daljinski za otvaranje garaže i svoje dragocenosti. Vozačku i saobraćajnu dozvolu držite u novčaniku ili u torbi. Ne ostavljajte u vozilu ništa što bi, ako bude ukradeno sa automobilom, moglo da vam napravi probleme.

4) Nikad ne ostavljajte upaljen auto

Ako su napolju niske temperature, možete doći u iskušenje da zagrejete automobil pre nego što ujutru sednete u njega, tako što ćete ga upaliti i ostaviti uključenog. Čak i ako se u kuću vraćate samo na minut, sigurnije je da isključite motor, jer je umešnom lopovu dovoljno samo nekoliko sekundi da uskoči u vozilo i odveze se.

5) Širom otvorene oči

Obratite pažnju na sve bitne stvari kada napuštate vozilo. Ako ste u žurbi i ako vam pažnja odluta, možete zaboraviti da uradite nešto, na primer da zaključate vrata, i tako ćete ugroziti vozilo.

(Telegraf.rs/V.T.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    Pre mnogo godina kad se po Beogradu mnogo krali automoboli ,jedan vlasnik da bi sacuvao svoj auto na sediste stavio udice za ribolov pa ujutro upecso lopova ,mucenik se upecao i sdeo do ujutro ,jer kad se pomerio udice se ubadale u zadnjicu.Ovo je mozda najsigurnije sretstvo protiv lopova.

  • VukBgd

    Izmešten obd, klin u volanu, presek dotoka goriva na skriveni taster - sveto trojstvo obezbeđivanja automobila od krađe.Naravno, ovo samo usporava lopova koji možda usled svega odustane...

  • Tiši

    Ako neko resi da vam mazne auto mozete i u zemlju da ga zakopavate nema vam spasa. U svakom slucaju bilo kakav alarm ili lavlje kandze ce sigurno odvratiti lopova da ide linijom manjeg otpora.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima