• 2

Ako morate na put u vreme epidemije, potrebno je da se pridržavate ovih saveta

Najvažnije je da u ovakvim vanrednim situacijama budete stalno informisani

  • 2

Svi vozači koju u vreme epidemije korona virusa, kada su gotovo sve pogođene zemlje uvele delimična ili potpuna ograničenja kretanja, ne mogu da izbegnu putovanje trebao bi da se prilikom planiranja puta informišu o merama zabrane i da se pridržavaju mera samozaštite.

Ukoliko ste jedni od takvih, najvažnije je da u ovakvim vanrednim situacijama budete stalno informisani.

Ukoliko zbog porodičnih ili poslovnih razloga ne možete da izbegnete putovanje, najbezbednije je da na pute krenete sopstvenim vozilom, pošto ćete tako najlakše izbeći mogućnost izlaganja zarazi, ali i skratiti trajanje putovanja.

Tokom samog putovanja savetuje se da primenite nekoliko jednostavnih mera samozaštite, kao što su: koristite jednokratne rukavice tokom sipanja goriva i dodirivanja površina na pumpama, dezinfikujte volan, menjač i druge površine koje često dodirujete u unutrašnjosti vozila.

Ove mere se mogu primeniti upotrebom vlažnih maramica i sredstava za dezinfekciju ruku, koji se mogu naći u asortimanu benzinskih pumpi na auto-putevima. Korisno je na put krenuti opremljen paketom maramica za dezinfekciju, jednokratnih rukavica, kao i nekim dodatnim dezinfekcionim sredstvom.

Pojačanog održavanja lične higijene usled epidemije treba se pridržavati i na odmorištima, benzinskim pumpama i drugim javnim prostorima.

U slučaju kvara automobila i potrebe za pružanjem pomoći od strane radnika službe za pomoć na putu, preporučuje se izbegavanje rukovanja i bliskog kontakta.

Vozačima se savetuje da ne kreću na put ako osećaju moguće simptome zaraze korona virusom i da prate preporuke nadležnih službi, savetuje Jutarnji list.

Takođe, vozačima se savetuje i da izbegavaju plaćanje gotovinom ili karticama, kako ne bi ostvarivali kontakt sa radnicima u naplatnim kućicama, već da koriste uređaj za beskontaktnu naplatu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    Ako dođe do kvara na autu i uhvati ga policijski čas?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima