• 2

Kako prikolica koju vaš auto vuče može da utiče na bezbednost vožnje?

Ovo se ne odnosi samo na velike kamione i dugačka kombi vozila, već i na obične "male" automobile

  • 2

Svima koji voze bilo kakva teretna vozila trebalo bi da bude poznato kako teret koji utiče na vozne karaktristike vozila koje voze, kao i na ponašanje tog vozila u saobraćaju.

Ovo se ne odnosi samo na velike kamione i dugačka kombi vozila, već i na obične "male" automobile sa prikolicama. Dovoljno je da se neki težak teret nađe ne neodgovarajućem mestu u prikolici, pa da to u otežanim uslovima vožnje lako dovede do gubitka kontrole nad vozilom.

Kako to stvarnosti može da izgleda, na dobar način prikazuje ova demonstracija iz videa.

Nije u pitanju neka "velika nauka", ali jednostavno, ako niste profesionalni vozač, već neko ko samo ponekad zakači prikolicu za svoj auto da preveze neki teret, dobro obratite pažnju da prilikom utovara tog tereta teže stvari stavljate prve, odnosno bliže samom automobilu.

To bi, prilikom eventualnih naglih okreta, moglo da spreči da prikolica drastično utiče na promenu putanje automobila i, eventualno, izazivanje neke veće nezgode.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    Ala kida PEGLICA sa prikolicom

  • Žika motka

    Može loše da utiče, jer ako ne znate da vozite sa prikolicom možete lako da završite u jarku...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima