Ovo je najiritantniji deo kod registrovanja automobila, a ovako ćete ga obaviti bez imalo stresa

Postupak skidanja nalepnice korak po korak...

  • 8
skidanje nalepnice Printscreen: YouTube/autoreparatura

Saobraćajna policija je ovih dana počela da sprovodi pojačanu kontrolu, zbog prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka roka važenja registracione nalepnice.

Vlasnici, koji svoje automobile voze posle 60 dana od dana isteka važenja nalepnice, neće moći da produže istu registraciju, već će morati da vrate registarske tablice i da podnesu zahtev za izdavanje nove saobraćajne dozvole i novih tablica, a prekršioce očekuju i novčane kazne (o čemu više možete pročitati OVDE).

A u slučaju izdavanja novih tablice i nove nalepnice, pre njenog postavljanja, potrebno je ukloniti staru nalepnicu. To mnogim vlasnicma automobila zadaje probleme, budući da je lepak koji nalepnicu drži zalepljenu za vertobransko staklo veoma jak.

Da bi se to izvelo na jednostavniji način, treba koristiti neko od sredstava za skidanje. Iz MUP-a Srbije preporučuju da se za to koristi neko od sledećih sredstava: etil alkohol (70%), odstranjivač laka za nokte bez acetone, odstranjivač laka za nokte sa acetonom ili aceton.

Postupak skidanja nalepnice je sledeći:

1. Odlepiti registracionu nalepnicu u celini sa vetrobranskog stakla. Prilikom odlepljivanja ukloniti sve delove registracione nalepnice (hologramski I transparentni deo).

2. Izvan vozila, tupfer, vatu ili pamučnu krpicu umereno natopiti sredstvom za skidanje.

3. Ostatke lepka sa vetrobranskog stakla skinuti kratkim pokretima u svim pravcima.

4. Ukoliko je potrebno, ponoviti korake 2. i 3. sve do potpunog uklanjanja ostataka lepka sa vetrobranskog stakla.

5. Nakon što je sav lepak skinut, vetrobransko staklo očistiti suvom krpom.

Sredstva za skidanje na bazi acetona su efikasnija sredstva za skidanje ostatka lepka, a prilikom skidanja se proporučuje korišćenje rukavica.

Treba napomenuti i da je skidanje registracione nalepnice znatno efikasnije ukoliko je automobil izložen suncu, odnosno ako ne temperature vetrobranskog stakla viša.

Video: Kolika je gužva u nedelju na šalteru za zamenu tablica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA