Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Hulk
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mile

    26. april 2022 | 22:41

    IZNENAĐUJUĆI REZULTATI TESTIRANJA: Nastavlja se bespoštedni rat za prevlast na tržištu, dizelaš zagađuje manje od električnih automobila. Zbog divljanja cijena goriva i okretanja zelenijoj energiji, na tržištu su sve popularniji električni automobili. Green NCAP odlučio je napraviti opsežnu analizu životnog ciklusa za 61 automobil u razdoblju od 2019. do 2021. godine. Ova serija uključuje vozila svih veličina i tipova, konvencionalne benzinske i dizelske, potpuno električne i hibridno-električne automobile. Da bismo razumjeli ekološki utjecaj i održivost automobila, potrebno ga je promatrati u kontekstu cijelog životnog ciklusa. To znači da se moraju uzeti u obzir svi procesi i tokovi resursa i energije povezani s proizvodnjom, korištenjem i recikliranjem automobila na kraju njegova životnog vijeka. Procjena životnog ciklusa (LCA) je metoda koja procjenjuje ove pojedinačne doprinose kako bi se predvidio utjecaj automobila na okoliš tijekom cijelog njegovog životnog vijeka “od kolijevke do groba”. Vijek trajanja vozila od 16 godina LCA analiza pretpostavlja nominalni vijek trajanja vozila od 16 godina i ukupna prijeđena kilometraža od 240.000 kilometara. Izračuni se temelje na trenutačnoj prognozi o promjeni prosječne mješavine energije u 27 država članica Europske unije i Ujedinjenog Kraljevstva. Green NCAP-ova procjena životnog ciklusa pridaje istu važnost primarnoj energetskoj potražnji (PED) kao što se radi o emisijama stakleničkih plinova.Rezultati su pokazali kako će u životnom ciklusu veliko električno vozilo potrošiti energije kao i konvencionalno pogonjeno vozilo, a u nekim slučajevima čak i više. Najbolji rezultati na testu postignuti su s dizelskim obiteljskim vozilom Škodom Octavijom koju pokreće dvolitreni TDI motorom s procijenjenom ukupnom potrošnjom primarne energije životnog ciklusa od 164 MWh.

  • Baja

    26. april 2022 | 04:51

    Ja u Kanadi koristim plina samo za grejanje i za kuvanje. Svi koji imamo malo para kupujemo prave aute na benzin ili dizel. Ima i ovih Kineza i mlakonja koji hoće da uštede oni voze Tesle. Koji mi se ne sviđa ja da idem lično sa el kupio bi audi

  • Roki

    25. april 2022 | 16:12

    Sta je elektricni pises romane kako bi pokusao opravdati svoje lazi al uzalud vec su te svi provalili tako da đaba ti truda i tipkanja , odi sebi kupi prava kola pa uzivaj ko covek bez muke i brige a ne to preplaceno elektricno smece vozit i cekat satima , danima nebi li vozio koji kilometar !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA