Zašto je dobro uključiti klima-uređaj i u hladnijim mesecima?

Redovna upotreba takođe sprečava širenje plesni ili bakterija u zatvorenom prostoru, odnosno smanjuje vlagu

  • 3
auto, klima, ventilacija Foto: Unsplash

Praktična strana korišćenja klima-uređaja zimi uključuje odmagljivanje stakala, a samim tim i poboljšanje preglednosti, odnosno bezbednosti.

Međutim, klima-uređaj treba i čuvati pa ga je zato potrebno uključiti kad to nije potrebno za vaš komfor – tokom hladnijih dana i u zimskim mesecima.

Ako ne koristite klimu zimi to može imati negativni uticaj na vek trajanja tog uređaja jer samo redovnim radom zaptivke i kompresori ostaju dobro podmazani, navodi Revija HAK.

Redovna upotreba takođe sprečava širenje plesni ili bakterija u zatvorenom prostoru, odnosno smanjuje vlagu.

Klima uređaj, auto Foto: Pixabay

U mnogim automobilima s automatskim klima uređajem, kompresor klima uređaja se automatski uključuje kada počnete voziti da bi uklonio vlagu iz vazduha. Ručni klima uređaj, s druge strane, morate uključiti sami.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Mangia

    16. decembar 2022 | 08:13

    Dobro je samo za servisera.

  • Klima u autu nije samo rashladjivanje

    17. decembar 2022 | 02:52

    Ko zeli da veruje a ko ne onda neka uziva u zabludi da klimu netreba ukljucivati u toku zime. Klima uredjaji u automobilima se koristite i kad je kisno zimsko vreme jer izvlaci vlagu...jeste malo potrosnja goriva visa ali bar 2 puta mesecno ukljucite klimu cisto zbog gasa u instalacijama klime. Ako ne koristite klimu duzi period gas se razdvaja i steti sistemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA