Vreme čitanja: oko 4 min.

Istekla registracija nisu vraćene tablice - Saznajte koje su posledice

Vreme čitanja: oko 4 min.

Imate automobil koji ne vozite često pa ste i zaboravili za njega i registraciju? Ili je vreme proletelo brzo pa ste na svom autu koji vozite svakodnevno probili datum isteka registracije?

  • 18
Tehnički pregled Šabac Foto: Promo

Ove su dva najčešća izgovora kada se registracija vozila ne produži na vreme.

U situacijama kada je istekla registracija a nisu vraćene tablice postoji nekoliko scenarija. Sve zavisi koliko dana je prošlo od isteka, a pored većih troškova produžavanja registracije možete očekivati i određene kazne za nevraćene tablice.

Nakon isteka registracije koliko važe tablice i koliko se još može voziti?

Važna informacija koju trebate zapamtiti je da tablice važe 60 dana nakon što registracija istekne.

Kada prođe više od dva meseca, dužni ste da tablice vratite, tada se vozilo briše iz centralnog registra. Nakon toga potrebno je ponovo podneti papirologiju za izdavanje novih tablica i saobraćajne dozvole.

Ukoliko se odlučite da registraciju produžite u prvih dva meseca po isteku, procedura je ista kao i kada produžavate pre samog isteka.

Možete voziti najkasnije do datuma kada ističe sve do 23.59h, nakon toga možete očekivati kaznu ako vas policija zaustavi. Ne zaboravite da se sve više postavljaju kamere koje očitavaju tablice i ako registracija istekne stići će kazna na kućnu adresu.

Pročitajte još: Ko će biti odgovoran za nesreće samovozećih automobila?

Kazne za neregistrovana vozila u saobraćaju

Nemojte rizikovati da vozite nakon isteka registracije, osim ukoliko stvarno niste primetili da je registracija istekla. Ali, svejedno moraćete da platite propisanu kaznu ukoliko policija to primeti ili neka od kamera to zabeleži.

Kazne su sve veće kako se vreme od poslednje registracije povećava. Ukoliko vas zanima, pogledajte ako je istekla registracija koje su kazne:

  • preko 30 dana od isteka 10.000rsd
  • preko 60 dana od isteka 20.000rsd.

Treba imati u vidu da ukoliko se desi saobraćajna nezgoda sve troškove snosite sami, jer je u tom slučaju polisa osiguranja istekla.

Napravite podsetnik i uradite tehnički pregled na vreme

Mnoge probleme i kazne možete zaobići ukoliko prosto zapamtite datum, ili ako niste od onih koji pamte datume prosto napravite podsetnik. Danas je to bar jednostavno, toliko aplikacija postoji koje će vas obavestiti u određeno vreme da vam ističe registracija.

Ovo su neki od razloga zašto savetujemo da uradite tehnički pregled, ali i kompletnu registraciju, pre isteka:

  • kada istekne registracija morate šlepati vozilo do tehničkog pregleda, dodatni trošak;
  • ukoliko vas zaustavi policija nakon isteka registracije bićete kažnjeni, dodatni trošak;
  • ako od registracije prođe više od 30 dana morate vratiti tablice i saobraćajnu pa ponovo da izvedite nove isprave, dodatni trošak;
  • u takvim situacijama postajete nervozniji, možda nećete odmah pronaći slobodan termin i nećete moći da koristite vozilo.

Tehnički pregled možete uraditi najranije 30 dana pre isteka registracije. I svima savetujemo da pregled uradite što ranije, jer nikada ne znate koje dodatne komplikacije mogu da se pojave. Zato imate mesec dana prostora da završite kompletnu registraciju.

Bez obzira koliko dana unapred registrovali vozilo, registracija se produžava godinu dana od datuma koji piše na registracionoj nalepnici.

Tehnički pregled Šabac Foto: Promo

Kome se obratiti u ovakvim situacijama?

Super je kada na internetu pronađete informacije koje vas zanimaju, kao što ih mi delimo u ovom članku. Ali mnogima to nije dovoljno, potrebna im je dodatna pomoć da reše neku situaciju. Mi vam u tome ne možemo pomoći, ali možemo da vam preporučimo agenciju koja može.

Prilikom registracije birajte agencije koje u sklopu svog centra nude sve usluge, kako ne bi morali da se šetate od šaltera do šaltera. Odradite tehnički pregled, popunite i platite takse, aktivirate osiguranje, dobijete potrebna dokumenta i možete nastaviti sa vožnjom.

Pogotovu ako je taj centar na dobroj lokaciji, dok se vrši kompletna registracija vi možete završiti druge obaveze. Takođe, važno je da imaju dobru korisničku podršku, da se posavetujete pre nego što odlučite da ih izaberete.

Sa sigurnošću možemo reći da Balkan 2021 agencija za registraciju i tehnički pregled ispunjava sve uslove, jer da je drugačije ne bi postojali preko 20 godina.

Registracija i tehnički pregled u Beogradu

Kao što smo naveli, lokacija je važna, a agencija Balkan 2001 nalazi se na Starom sajmištu lokacija sa mapom u neposrednoj blizini TC Ušće na Novom Beogradu. Na samo 400m od agencije je tržni centar u kome možete provesti vreme ili posetite neki od restorana u bulevaru Zorana Đinđića.

Balkan 2001 d.o.o. pruža širok spektar usluga, uključujući registraciju, osiguranje i prenos vlasništva vozila. Njihov predani tim osoblja stoji vam na raspolaganju u svakom trenutku, pružajući vam ne samo adekvatnu i pravovremenu uslugu, već i sve potrebne informacije.

Balkan tehnički pregled pruža mogućnost da obavite sve potrebne uplate taksi i prikupite neophodnu dokumentaciju za registraciju vozila u bilo kojem registarskom području.

Kod njih možete dobiti privremene tablice za transport vozila do željenog odredišta.

Ako odlučite da im ukažete poverenje i koristite njihove usluge, dobićete BESPLATNU POMOĆ na PUTU “ATLAS 24h” što je priznaćete veliki gest zahvalnosti!

Sa njima se možete dogovoriti i oko transporta vozila, jer ne smete voziti kada istekne registracija. Posetite njihov sajt “balkan2001.rs” i pronađite sve informacije o centru.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlasnik tablica

    17. novembar 2023 | 14:19

    Zašto da vratim tablice koje sam platio,ok da ih ponište posle 60.dana,kao vozačku i saobraćajnu probuše i to je to,zašto vraćanje?🤔

  • Whisper

    18. novembar 2023 | 11:00

    Vracanje tablica je neustavno. One su imovina vozaca koji su platili za njih. Jednom ce I to doci na red da se za takav propis odgovara.

  • Gedza gegula

    18. novembar 2023 | 15:54

    Kupio sam tablice zasto bi vratio poniste i to je to neka mi vratw pare za tablice pa nek ih uzmu i ja mogu da ih prodam to je aluminijum prave narod budalama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA