Prvi električni Mini Cooper mogao bi da objasni zašto je direktor BMW-a dao otkaz

BMW prolazi kroz more problema

  • 0
Mini Cooper Elektricni Foto: Promo

BMW je upravo predstavio električni Mini Cooper.

Cena novog Minija će biti oko 30.000 evra i biće u stanju da pređe 235 kilometara sa jednim punjenjem.

U pitanju nije idealna kombinacija, ali je svakako zanimljiv potez kompanije koja je bila jedna od prvih koja je krenula da se bavi električnim pogonom i koji može da objasni zašto je izvršni direktor kompanije Harald Kruger dao otkaz prošle nedelje.

Kruger je četiri godine bio izvršni direktor BMW-a, a pridružio joj se malo nakon što je kompanijin i3 električni crossover SUV izašao u prodaju.

Međutim, u poruci zaposlenima na izlasku, Kruger je navodno rekao da se u autoindustriji događaju velike promene koje su razlog za njegov odlazak.

Čini se da je BMW zaspao na njegovoj straži.

Mini Cooper Elektricni Foto: Promo

Magazin Bloomberg izvukao je neke od najzanimljivijih stvari koje su se desile za vreme njegove vladavine, posebno kada su u pitanju bili potezi koji su se ticali budućnosti kompanije.

I malo je toga lepog.

Kruger je odložio prvi BMW-ov EV produženog dometa, što je dovelo do egzodusa talenta na tom polju.

Prodaja modela i3 je počela da posustaje.

Kruger je takođe veliki fokus stavio na motore sa unutrašnjim sagorevanjem u vreme kada su evropske zemlje počele da ih zabranjuju ili stavljaju ozbiljne restrikcije na njih.

I na samom kraju, kompanija je počela da gubi tržište od strane Mercedesa.

Mini Cooper Elektricni Foto: Promo

BMW-ova vizija budućnosti bila je toliko iščašena da je pre samo dve nedelje jedan od njegovih šefova izjavio da su električna vozila "prenaduvana", i ot na događaju na kom je kompanija predstavljala plan da ubrza usvajanje električne tehnologije za vozila.

BMW je poznat po svom kvalitetu, a Mini brend ima lojalne fanove, ali dok ostatak industrije prolazi kroz velike promene o kojima je Kruger pričao, prvi električni Mini izgleda kao kapitulacija, pogotovo jer već sada auto stručnjaci tvrde da je u pitanju i3 tehnologija koja je ugurana u Mini iz 2014. godine.

Kompanija je definitivno gledala mnogo dalje od konkurencije pre svega nekoliko godina, a novi Mini je jasan znak da je Kruger prokockao tu prednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA