≫ 

Ferrari želi da poznati dizajner obriše sliku njegovog auta - jer očigledno ne zna ko su mu kupci

Ipak, postoji prostor za ozbiljnu tužbu

  • 2
Ferrari Foto: PIxabay.com

Ferrariju se uopšte nije svidelo kada je nemački modni dizajner Philipp Plein video šta radi sa njihovim luksuznim kolima.

Nakon serije fotografija koje je objavio na Instagramu, Plein se našao u nevolji jer Ferrari sada preti da će ga tužiti.

Naime, on je na fotografijama na haubi sopstvenog Ferrari automobila imao i patike svog brenda, a italijanski proizvođač tvrdi da ovim promotivnim fotografijama Plein "narušava reputaciju Ferrarija i donosi mu materijalnu štetu".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
50 shades of 🍏 🍏 🍏Објава коју дели Philipp Plein (@philippplein) дана

U pismu koje je Ferrari poslao Pleinu, stoji i da on koristi kompanijine zaštićene logoe u promotivne svrhe i kako bi povećao kredibilitet sopstvenog brenda.

Opet, slike, i sve na njima je Pleinovo vlasništvo, ali Ferrari smatra da ono što radi negativno utiče na njegov brenda.

Pismo koe je Ferrari poslao Plein tumači kao ucenu, i tražio je od svojih fanova da šalju slike njegovih patika na drugim luksuznim kolima.

Ipak, Ferrari ima osnova za tužbu jer po zakonu ima prvo da spreči treća lica da koriste slične ili identične zaštićene znakove.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
GOT A LOVE LETTER 💌 TODAY FROM THE LAWYERS OF FERRARI 🏎 asking me to delete the picture OF MY PERSONAL CAR WITH MY PERSONAL SHOES 👟 ON IT !!!!! I can’t even put in words how disappointed and disgusted I am about this unfair and totally inappropriate claim against me personally......obviously I love cars and ESPECIALLY FERRARI !!!! I bought my first FERRARI 10 years ago and recently I bought a Ferrari for my mother as her birthday gift !!!! I think it is absolutely ridiculous as a good client to receive such a letter from a company like FERRARI !!! This message goes out to the CEO Louis Carey Camilleri of FERRARI !! If you want to continue treating your loyal clients with such letters from your lawyers you will lose the support from many FERRARI FANS ! 👎 @scuderiaferrariОбјава коју дели Philipp Plein (@philippplein) дана

A ono što je Plein uradio vrlo lako može da navede ljude da pomisle da dva brenda na neki način sarađuju, a to predstavlja kršenje prava autorske svojine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tako

    5. avgust 2019 | 16:07

    ..je! Pazite kakvoj boraniji prodajete kola. Setimo se one životinje, igrača američkog fudbala, sto je je nabudzio pun gepek zvučnika u Rols Rojsa, i stavio blink blink felnice...

  • Mihajlo

    7. avgust 2019 | 11:48

    Kakve muke...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA