• 0

Pogledajte kako će izgledati nova Honda Jazz

Na upravo otvorenom Salonu automobila u Tokiju debitovala je i nova, četvrta generacija Hondinog modela Jazz

  • 0

Četvrta generacija modela Honda Fit, kako je poznat na tržištu Japana, Jugoistočne Azije i Amerike, odnosno Jazz, kako se zove u Evropi, na Stari kontinent stiže gotovo isto kad i na ostala tržišta, što do sada nije bio slučaj.

Honda Jazz

Foto: Honda

Takođe, ono što je bitno naglasiti jeste da će se na evropskom tržištu, novi Jazz nuditi isključivo u hibridnoj verziji – sa benzinskim i elektromotorom, a biće prvi Hondin model sa oznakom e:HEV.

Honda Jazz

Foto: Honda

Interesantno da Honda još uvek nije zvanično objavila koji benzinski agregat je u pitanju – da li trocilindarski 1.0 VTEC turbo ili četvorocilindarski 1.5 VTEC turbo, inače već poznati od ranije iz aktuelnog Civica.

Honda Jazz

Foto: Honda

Takođe nije poznata ni snaga elektromotora, kao ni kapacitet baterija, pa samim tim ni autonomija ukoliko se odabere režim vožnje isključivo „na struju“.

Honda Jazz

Foto: Honda

Ono što treba spomenuti jeste da je Honda ponudila i tzv. crossover verziju Jazza koja nosi oznaku Crosstar, a koja se vizuelno razlikuje po većem klirensu, drugačijem „grilu“ (rešetkast), kao i krovnim nosačima („šinama“).

Honda Jazz

Foto: Honda

Prema najavama, prodaja nove generacije Jazza u Evropi trebalo bi da startuje sredinom naredne godine.

(Telegraf.rs/Topspeed)

Teme

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima