• 1

Poznati proizvođač motora otkriva da je završio sa automobilima

Velika šteta

  • 1

Yamaha je najviše poznata po proizvodnji motorcikala i off-road vozila, ali japanski proizovđač je ipak imao svojih trenutaka i u auto industriji.

Većina se verovatno ne seća, ali Volvo XC90 je imao Yamaha V8 motor, koji je takođe koristio i Noble M600 superautomobil.

Yamaha očigledno zna da razvije automobil, a kompanija je čak razvijala sopstvene koncepte kao što je Sports Ride, lagani sportski automobil sa dva sedišta, i Cross Hub - jedistveni pikap sa tri sedišta.

Ali sudeći po intervju za Autocar, nijedan od ovih koncepata neće zaživeti.

Yamaha, Motor

Foto: PIxabay.com

Yamaha je trebalo da korsiti iStream produkcijski proces uz pomoć ugljeničnih vlakana koji je razvio Gordon Marej jer smanjuje troškove korišćenja ugljeničnih vlakana.

Marej, koji je čuven po svom radu na legendarnom McLaren F1 modelu, tražio je partnera za proizvodnju 1.000 do 350.000 vozila godišnje uz korišćenje ovog procesa.

Međutim, portparol kompanije, Naoto Hori, potvrdio je da svi Yamahini projekti iz prošlosti ostaju u prošlosti.

Umesto toga, kompanije će se fokusirati na dvotočkaše.

- Automobili više nisu u našim dugoročnim planovima. To je odluka koju je doneo predsednik Hidaka jer nismo pronašli način da napravimo auto koji bi se izdvajao od konkurencije koja je veoma jaka. Posebno smo bili zainteresovani za sportski automobil, ali tržište je trenutno veoma teško i zato sada gledamo u pravcu drugih prilika, izjavio je.

Na veliku žalost mnogih, tržište sportskih automobila nije dovoljno veliko da bi opravdalo proizvodnju novog modela, i zbog toga se mnoge kompanije udružuju kako bi podelile troškove proizvodnje i razvoja.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • SRBIN

    LEXUS V-10...Ford V-6 ..Toyote...su imali YAMAHA ENGINE...Vrhunski motori do savrsenstva dovedeni...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima