• 0

Alfa Romeo otkazuje planove za proizvodnju dva veoma uzbudljiva modela

Na svu sreću, kompanija ipak sprema neke modele za entuzijaste

  • 0

Ova vest stiže direktno „sa vrha“, od Majka Menlija, direktora FCA korporacije, koji je ovih dana investitorima predočio novi, redefinisani plan strategije Alfa Romeo brenda za naredne tri godine, u kojem se više ne nalaze GTV i 8C, a koji su bili u petogodišnjem planu, predstavljenom 2018. godine.

GTV coupe je trebalo da bude baziran na modelu Giulia, samo što bi imao hibridni pogon sa više od 440kW, kao i pogon na svim točkovima.

Sa druge strane, 8C je bio zamišljen sa šasijom od ugljeničnih vlakana i dva sedišta uz twin-turbo benzinski motor smešten u sredini.

Ceo sistem trebalo je da proizvodi 515kW, što bi ovom modelu omogućilo da se od 0 do 100 katapultira za manje od 3 sekunde.

Ipak, kompanija nije odlučila da se upotpunosti reši modela za entuzijaste.

Alfa Romeo 4C

Foto: Alfa Romeo

Na „spisku“ su restilizacije dva „udarna“ modela Alfe trenutno - Giulia i Stelvio, koje se očekuju 2021. godine, kao i dva kompaktna SUV-a/krosovera koji se za sada vode kao B-UV i C-UV, od kojih će ovaj drugi biti model Tonale.

Za sada nije poznato da li se Alfa Romeo u potpunosti „odrekao“ pomenutih sportista ili je ovo samo privremeno, kao posledica nedavne najave spajanja FCA i PSA grupacija.

(Telegraf.rs/TopSpeed.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima