Raskrsnica koja muči Srbe: Ko ovde ima prvenstvo prolaza?

Fotografija raskrsnice se danima vrti na društvenim mrežama i bukvalno je posvađala vozače

Raskrsnica

Ko ima prvenstvo? Foto: Facebook

Kada su na raskrsnici semafori, vozači ne moraju da razmišljaju ko ima prvenstvo prolaza i koga moraju da propuste pre nego što krenu napred -  svetlosni signali to rade umesto njih.

Međutim, kada su na raskrsnici saobraćajni znakovi, može da dođe do problema, pa čak i do udesa, jer vozači ne znaju ko po pravilu ide prvi (ili to ne poštuju).

Jedna takva raskrsnica dovela je do rasprave na društvenim mrežama.

Naime, kao što se vidi na slici, na raskrsnici se nalaze kamion, automobil i autobus. Ispred kamiona stoji znak prvenstvo prolaza i on treba da skrene levo. Ispred automobila stoji znak stop i on treba da skrene desno, dok ispred autobusa stoji trougao i on treba da produži pravo.

"Bus zadržava pravac kretanja. Kamion da skreće udesno onda bi se kretao putem sa prvenstvom prolaza pošto se tako pruža. Ko ima stop ide zadnji",

"BAC znakovi uslovnog zaustavljanja i STOP znak su iste važnosti. Ljudi ginu zbog ovih glupih odgovora", samo su neki od komentara ispod fotografije.

Da li vi znate kako ide redosled prelaska raskrsnice? Pišite nam u komentarima.

Video: Okanović: Činjenica je da smo saobraćajno neobrazovani

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milan

    Samo po pravilu desne strane, sto znači onaj ko nema niko sa desne strane ide prvi, pa onda sledeci koji nema.. Sto znaci prvo kamiončič, pa kola i na kraju bus

  • Nemanja

    Ključ je u znaku sa glavnim putem, u skladu s njim su svima postavljeni znaci za prvenstvo. Međutim, vozilo sa znakom za prvenstvo ne ide tim putem, već skreće u levo, tako da mora da poštuje pravilo desne strane. Dakle ABC.

  • DRagutin

    Kamion, Bus, auto...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima