• 19

Da li smo postali lenji vozači? Potražnja za automaticima udvostručena u poslednjih 5 godina

Nedavno ispitivanje na oko 20.000 vozača otkrilo je da više od polovine njih smatra da su automatici lakši za vožnju, pa se smatraju poželjnijim

  • 19

Pretrage motora sa automatskim menjačem porasle su sa 9,9 procenata u 2014. na 18,6 procenata tokom 2019. godine, stoji u izveštaju kompanije za prodaju i iznajmljivanje automobila AA Cars.

Rastuću potražnju zadovoljava sve veća količina polovnih automobila sa automatskim menjačem koji postaju dostupni za prodaju, rečeno je u AA Cars. Razlog bi mogao biti taj što je sada više vozača spremno da doplati za automobil sa automatskim menjačem nego ranije. Takođe, nedavno ispitivanje od oko 20.000 vozača otkrilo je da više od polovine (57 odsto) vozača smatra da su automatici lakši za vožnju pa se smatraju poželjnijim.

Samo 9 procenata reklo je da im je teže da upravljaju automatikom od automobila sa ručnim menjačem. Suprotno tome, skoro trećina (32 odsto) vozača veruje da vožnja nije tako prijatna bez ručnog menjača, u poređenju sa 20 odsto koji misli da je vožnja sa automatskim menjačem prijatna kao i ona sa ručnim, prenosi Daily Mail.

Auto, automobil, folcvagen golf 8, Volkswagen Golf 8

Foto: volkswagen-newsroom.com

"Vozila sa automatskim menjačem se proizvode u većem broju, ali je lepo da se vidi da vozači pozitivno reaguju na ovu dodatnu ponudu, a još više njih aktivno traži ove automobile. Rastuće interesovanje za električne automobile delimično je iza ovih cifara, pošto je velika većina u prodaji automatizovana i oni postaju sve popularniji na tržištu polovnih automobila", prokomentarisao je Džejms Ferklou, direktor kompanije AA Cars.

"Svaki vozač ima različite preference prema onome što želi od svog automobila, pa bismo uvek nagovarali ljude da uzmu automobil na probnu vožnju pre nego što se obavežu o kupovini. Ovo može biti važan korak u utvrđivanju da li je automobil u dobrom stanju, ali će takođe pomoći vozačima da odluče da li su automatski ili ručni za njih najbolji", zaključio je Ferklou.

Video: U praznoj garaži razvalila kola i umalo nije pala sa trećeg sprata- zbunio je automatski menjač

(M.D.)

Komentari

  • Roki

    Sto moj bata iz Vlasotince kaze ma nema si nista bez golfa dvojke i dok ga ja ne presaltam

  • mille

    koliko kosta zamena ulja i filtera automatskog menjaca?na pr.mercedes c-220d 2012 godiste.

  • kajmak

    Velika auta se danas skoro nude samo kao automatik ..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima