• 1

Novi Land Rover dobija "bebu", ali i velikog brata "buržuja"

Očekuje se da bi "Land Roverova beba", koja se navodno vodi pod oznakom L860, na tržištu mogla da se pojavi u drugoj polovini 2021. godine

  • 1

Britanski Land Rover se priprema da proširi gamu nove verzije svog najlegendarnijeg modela Defender. Plan je da, u narednih pet godina, gama dobije još dva nova modela.

U pitanju su manji i jeftiniji "budžetski" terenac (koji je već dobio nadimak "Baby Land Rover"), a čija cena bi trebalo da bude oko 25.000 funti (oko 30.000 evra) i veći znatno luksuzniji model osnovnog Defendera.

Očekuje se da bi "Land Roverova beba", koja se navodno vodi pod oznakom L860, na tržištu mogla da se pojavi u drugoj polovini 2021. godine.

Iako će njegov dizajn svakao biti inspirisan starijim "bratom", mali SUV će kupcima ponuditi manju prostranu kabinu, skromniji enterijer i slabiju opremu.

Ova verzija će imati kabinu sa petoro vrata, i najverovatnije biti dostupna sa 4x2 pogonom i trocilindričnim motorom od 1,5 litara, ali i u snažnijim varijantama sa četvorocilindričnim motorima i 4x4 pogonom. Moguće su i verzije sa hibridnim pogonom.

Inače, zanimljiva je i informacija da bi mali Land Rover mogao da bude konstruisan na Omega-Arc platformi indijskog proizvođača Tata.

Kada je u pitanju luksuzna verzija Land Rovera Defender, to bi mogao da bude potpuno električni automobil, sa prepoznatljivim "landroverovskim" sportskim stajlingom.

Mogu se očekivati i brojna luksuzna unapređenja u enterijeru, kao i eksterijeru, kakve odgovaraju luksuznom modelu sa šestocifrenom cenom.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Рус

    Sa ovim autom ili ideš iz salona ili od majstora.. hvala lepo nikad više...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima