≫ 

Novi Land Rover dobija "bebu", ali i velikog brata "buržuja"

Očekuje se da bi "Land Roverova beba", koja se navodno vodi pod oznakom L860, na tržištu mogla da se pojavi u drugoj polovini 2021. godine

  • 1
Land Rover

Foto: Land Rover

Britanski Land Rover se priprema da proširi gamu nove verzije svog najlegendarnijeg modela Defender. Plan je da, u narednih pet godina, gama dobije još dva nova modela.

U pitanju su manji i jeftiniji "budžetski" terenac (koji je već dobio nadimak "Baby Land Rover"), a čija cena bi trebalo da bude oko 25.000 funti (oko 30.000 evra) i veći znatno luksuzniji model osnovnog Defendera.

Očekuje se da bi "Land Roverova beba", koja se navodno vodi pod oznakom L860, na tržištu mogla da se pojavi u drugoj polovini 2021. godine.

Iako će njegov dizajn svakao biti inspirisan starijim "bratom", mali SUV će kupcima ponuditi manju prostranu kabinu, skromniji enterijer i slabiju opremu.

 

Ova verzija će imati kabinu sa petoro vrata, i najverovatnije biti dostupna sa 4x2 pogonom i trocilindričnim motorom od 1,5 litara, ali i u snažnijim varijantama sa četvorocilindričnim motorima i 4x4 pogonom. Moguće su i verzije sa hibridnim pogonom.

Inače, zanimljiva je i informacija da bi mali Land Rover mogao da bude konstruisan na Omega-Arc platformi indijskog proizvođača Tata.

Kada je u pitanju luksuzna verzija Land Rovera Defender, to bi mogao da bude potpuno električni automobil, sa prepoznatljivim "landroverovskim" sportskim stajlingom.

Mogu se očekivati i brojna luksuzna unapređenja u enterijeru, kao i eksterijeru, kakve odgovaraju luksuznom modelu sa šestocifrenom cenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    9. decembar 2019 | 15:09

    Sa ovim autom ili ideš iz salona ili od majstora.. hvala lepo nikad više...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA