Ovo je nova Škoda Rapid

Škoda napominje da će Rapid imati bogatiju opremu, u koju spadaju klima kao standard, volan sa grejanjem, novi bezbednosni sistemi...

  • 2
Škoda Rapid

Foto: Škoda

Češka Škoda je Rusiji predstavila novu verziju svog modela Rapid, poznatog po svojoj pristupačnoj ceni. Taj automobil je uglavnom i namenjen ruskom tržištu, dok je skoro istovremeno, u Zapadnoj Evropi predstavljen skuplji model Scala.

U odnosu na svog prethodnika, automobil ima dosta atraktivniji izgled. Iako mu je silueta ostala slična aktuelnom modelu, stilske karakteristike primetno se oslanjaju na Scalu i Octaviju.

Škoda Rapid

Foto: Škoda

Osnova novog Rapida je ostala ista, pa je i on "postavljen" na Volkswagenovu PQ25 platformu.

Iako nema mnogo tehničkih detalja o novitetu, iz Škode napominju da će Rapid imati bogatiju opremu, u koju spadaju klima kao standardna oprema, zatim volan sa grejanjem, novi bezbednosni sistemi...

Škoda Rapid

Foto: Škoda

Novi Rapid pokreće dobro poznati benzinac od 1,6 litara u kombinaciji da petostepenim manuelnim menjačem, dostupan u dve verzije od 90 i 110 KS. Tu je i TSI motor od 1,4 litra sa 125 KS.

Prodaja počinje početkom sledeće godine, po nešto većoj početnoj ceni u odnosu na slabije opremljenog prethodnika, od 11.800 evra.

Škoda Rapid

Foto: Škoda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6y66

    12. decembar 2019 | 20:39

    Da li ce Novosadski policijski inspektori nabaviti i ovo? One skode su im stare, dajte im nove da mogu malo da se pokazuju po gradu, i ovako nista sem poziranja i ne rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA