• 42

Dobra vest za vozače: Nećete morati da menjate tablice nakon isteka roka, već samo u ovom slučaju

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti

  • 42

Registarske tablice neće morati da se menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja, odlučio je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.

Shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 01.01.2020. godine.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Tehnički pregled automobila, registracija vozila

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti Foto: Marko Jovanović

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

Preporučujemo vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamene, poručili su iz MUP-a.

Video: Kolika je gužva u nedelju na šalteru za zamenu tablica

(Telegraf.rs)

Komentari

  • SW

    Bravo Srbijo, za ovo nam je trebalo 50 godina.

  • IvanTs

    A, nama koji jos nismo zamenili tablice i saobrcajnu (trebao sam ove godine mi je 9 godina) ,jer spadamo po ovaj novi zakon da ne moramo sad da menjamo tablice,?

  • Valter

    E cele godine o tome mislim.Sad mi lakse.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima