• 0

Da li ćemo u skoroj budućnosti voziti 5G Huawei?

"Ako Tesla to može sada, svi možemo u to da se uključimo..."

  • 0

U želji da ubrza razvoj proizvoda i usluga koji će koristiti napredne mogućnosti 5G ekosistema, Huawei je lansirao strategiju za proizvodnju pametnih autonomnih automobila.

Kineski tehnološki gigant vidi priliku da uz pomoć 5G/LTE-V tehnologije i razvoja C-ITS asistencije u vožnji, kao i inteligentnog glasovnog upravljanja, može da proizvede automobil nove generacije i tako postane glavni konkurentnt kompanijama kakva je Tesla.

"Naš primarni cilj je razvoj tehnologije koja će nam omogućiti vožnju bez vozača, uz istovremeni rad na daljem razvoju takve tehnologiju. Tesla trenutno stvara vrednost za sve. Ako Tesla to može sada, svi možemo u to da se uključimo", izjavio je predsednik kompanije Huawei Sju Džijun.

Da bi kupcima ponudio što bolje iskustvo u vožnji Huawei sarađuje sa kompanijama SAIC i China Mobile i smatra da će brzim razvojem tehnologije proširiti saradnje i na brojne postojeće automobilske kompanije. U Huaweiju su fokusirani na razvoj tehnologija koje će omogućiti značajno pojeftinjenje autonomnih automobila, prenosi Novac.hr.

Tehnologija autonomne vožnje koju razvija Huawei, osim mogućnosti povezivanja na 5G/LTE-V mrežu, imaće i funkcije Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS), koje služi za deljenje informacija i koordinaciju radnji između vozila i ostalih infrastrukturalnih objekata.

Automobil opremljen tom tehnologijom, uz sve druge napredne osobine, moći će da prepoznaje glasovne komande i da vozačima ponudi mogućnost obavljanja videopoziva uživo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima