≫ 

Najopasnija parking mesta u Evropi: Budite oprezni na ovim deonicama

Sve češće dolazi do krađe imovine, goriva ili puštanja plina u vozačku kabinu

  • 0
Parking mesta, Parking, Pirot

Foto: Printskrin/Facebook/Pirot-Moj Grad

Parking mesta su donedavno smatrana najsigurnijim mestom u Istočnoj Evropi za četvorotočkaše, posebno za kamione. Međutim, ispostavilo se da nisu baš tako sigurni kako se čini.

Stranica svet kamiona poručuje da mišljenje da su Nemačka parkirališta smatrana najsigurnijim u Evropi, nije više aktuelno.

Krađa goriva ili puštanje plina u vozačku kabinu postala su uobičajena pojava. Vozačima se, tokom pauza, savetuje poseban oprez na sledećim deonicama:

- na A2 između Berlina i Magdeburga,

- na A24 prema Hamburgu,

- na A1 u području Kelna.

Ni francuska parkirališta više nisu tako bezbedna za vaše vozilo. Nedavni događaji u kojima ilegalni imigranti igraju vodeću ulogu pokazali su da je osećaj sigurnosti i u ovoj zemlji postao pravi luksuz.

A7 iz Liona do Marseja i A9 od Orangea prema Španiji do graničnog prelaza La Žonkera mesta su na kojima je zabeležen ulazak plina u kabine. Opasni su i severni delovi Francuske, luke Kale, Kokel i Dankirk. Ovde svakodnevno dolazi do krađe imovine, tereta i goriva.

Zbog činjenice da je reč o strateškim lučkim gradovima povezanim kanalom sa Britanskim ostrvima, sadržaj prikolice je poslastica za kriminalce.

Područje oko graničnog prelaza La Žonkera u blizini autoputa AP-7 legenda je među vozačima. Grad je obavijen mračnom legendom koja je, čini se, uobičajena za mnoge vozače - kockanje i organizovane bande dovoljni su razlozi da se izbegne ova lokacija na A9 u blizini Barselone. Ali ako nema drugog izlaza, vredi potražiti nadzirana parkirna mesta.

I u Češkoj je potreban oprez, posebno u okolini Brna i Praga. Tu se kriminalci pretvaraju da su vozači i parkirane kamione kako bi kolegama dali vremena da ukradu tovar.

Parkirajte sigurno

 

Osvetljenje, sigurnost, restoran, benzinska pumpa. Ovo su atributi prijatnog prostora za odmor za vozača. Ako tražite parking mesto, preuzmite besplatno aplikaciju TransParking koja omogućava pronalazak parking mesta prema bilo kojem kriterijumu koji odaberete, uključujući sigurnosne kriterijume poput zaštite, nadzora ili ograde.

VIDEO: Da li mogu da se parkiram ovde?! Aha, da vidimo šta kaže metar

(Telegraf.rs/Svijetkamiona.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA