≫ 

Konačna zabrana benzinaca i dizelaša nastupa 2035. godine?

Ipak, kao što je već dobro poznato, ovakvi rezolutni stavovi često važe samo do pobede druge političke opcije. Nakon toga se opet piše i prošlost i budućnost...

  • 2

Nakon što su napustili Evropsku uniju, i sada nestrpljivo čekaju da im bude bolje, premijer Boris Džonson i njegova vlada doneli su još jednu važnu odluku. Od 2035. godine na teritoriji cele Velike Britanije (Ko zna kako će ona do tada izgledati?) neće biti dozvoljena prodaja automobila sa benzinskim i dizel motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Ova odluka se odnosi i na automobile sa hibridnim motorima.

Do skoro je kao krajnji rok bila spominjana 2040. godina, ali sa novom vladom stižu i novi rokovi. Mnogi političari su svesni da je kvalitet vazduha u gradovima loš, a londonski gradonačelnik Sadik Kan ono što svakodnevno udiše naziva - ubicom!

Zbog toga su Britanci odlučili da ubrzaju odluku o zabrani prodaje benzinaca i dizelaša, prenosi, HAK Revija. Ipak, kao što je već dobro poznato, ovakvi rezolutni stavovi često važe samo do pobede druge političke opcije. Nakon toga se opet piše i prošlost i budućnost...

Video: Tesla će od sada da juri kriminalce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA