• 11

Ukucavanje broja motora - ponovo radi

Vlasnici automobila kojima je na tehničkom pregledu broj motora bio nečitljiv, od 18. januara nisu mogli da reše taj problem, niti da registruju auto

  • 11

Nakon zastoja od oko tri nedelje, ponovo je „proradilo“ ukucavanje broja motora (i šasije). Problem je nastao 18. januara, kada su istekla stara ovlašćenja za utiskivanje broja motora i šasije.

Od tada niko od vlasnika automobila kojima su na tehničkom pregledu rekli da je broj motora nečitljiv, nije mogao da reši taj problem, niti da registruje svoj auto.

Rešenje

Kolege sa sajta Polovni automobili, od MUP-a nisu dobili odgovor u vezi ovog problema, ali su saznali drugim putem da je ponovo počelo ukucavanje brojeva.

Polovnim automobilima su u AK Kompresor potvrdili da ponovo rade ukucavanje (utiskivanje) broja motora i šasije, pod istim uslovima i cenama kao ranije (5.000 din za broj motora).

Da ne bude zabune - svi (sva privredna društva) koji su se do 18. januara bavila utiskivanjem broja motora i šasije, dobili su dozvolu da to rade još 6 meseci, po istim pravilima i pod istim uslovima kao ranije.

Da li je problem trajno rešen?

Nije. Ovo je samo privremeno rešenje, koje traje 6 meseci, sa ciljem da se spreči nagomilavanje automobila koji ne mogu da se registruju zbog nečitljivog broja motora.

U ovom (produženom) roku od 6 meseci moraće da se nađe trajno rešenje.

(Telegraf.rs/Polovni automobili)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasim

    Na nekim modelima i nema broj motora

  • Bora

    Kako se rešava problem, zbog korozije, nečitljiv broj šasije?

  • 534

    Srbija je jedina u Evropi kojoj je broj motora bitan. Verujem da niko ne zna zašto.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima