• 38

Nemanja je otišao da registruje auto i dobio saobraćajnu sa datumom - 31.12.9999.

"Da su stavili 2050. pa da razume čovek!" - komentariše Nemanja Blagojević

  • 38

Izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje su stupile na snagu 1. januara, registarske tablice automobila se ne menjaju nakon isteka roka od devet godina, a saobraćajne dozvole se izdaju sa neograničenim rokom važnosti.

Činjenica da se saobraćajne dozvole više nemaju rok trajanja obradovala je mnoge vozače, ali je izgleda dovela i do izvesnih nelogičnosti.

O čemu je ovde reč najbolje ilustruje situacija koju je naš čitalac Nemanja Blagojević podelio sa svojim pratiocima na Instagramu. On je nedavno registrovao svoj Volkswagen Polo i tada mu je izdata saobraćajna dozvola sa rokom važenja - 31.12.9999.

Saobraćajna 9999

Foto: Nemanja Blagojević

Nemanja kaže da mu je saobraćajna dozovola, za Polo proizveden 2011. godine, istekla 2019, pa je ove godine, po starom zakonu, trebalo da promeni i saobraćajnu i tablice.

- Sada nisam morao da menjam tablice, ali sam morao da uzmem novu saobraćajnu - kaže Nemanja za Telegraf.rs.

Na pitanje da prokomentariše komični datum sa poleđine dokumenta, ističe da to nije greška, ali...

- To po novom nije greška, jer se dozvole sada izdaju bez ograničenja. Ali mi 9999. nije jasna! Da su stavili 2050. pa da razume čovek!

Možemo samo da prepostavimo da je razlog ove omaške tehničke prirode, odnosno da su mašine za izradu plastičnih obrazaca programirane tako da na tom mestu isključivo moraju da upišu neki datum. A kako je rok važenja saobraćanih dozvola "ukinut", to je izbor pao na najdalji mogući datum koji je mogao biti upisan.

Da li se, možda, i vama dogodilo nešto slično?

(MBJ)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    Ja sam takodje registrovala svoj auto pocetkom godine,isto mi pise kao i doticnom gospodinu. Saobracajne su sada trajne,mada je smesno koja je godina navedena 🤪

  • Ivan

    Nije greska. Trajna saobracajna dozvola,meni je izdata pre 20 dana sa istim datumom.

  • Dragan

    Mnogo nepismenih u javnim ustanovama sve primljeno preko veze

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima