≫ 

Oprez! Pojačane kontrole saobraćaja tokom ove nedelje

Od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan je 16 odsto, a broj prekršaja sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine

  • 1
Saobraćajna policija Foto: Marko Jovanović

Saobraćajna policija će do 23. februara pojačano kontrolistati učesnike u saobraćaju, najavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova i ukazalo da su od početka godine poginula 22 vozača putničkog vozila i isto toliko pešaka, 12 putnika u putničkom vozilu i sedam biciklista.

Kako se navodi, od početka godine broj saobraćajnih nezgoda povećan je 16 odsto, a broj prekršaja sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda od početka 2020. godine bila je neprilagođena brzina. Kao rezultat tog prekršaja, 25 učesnika u saobraćaju je poginulo, dok je više od 300 učesnika u saobraćaju povređeno.

U saobraćajnim nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola, tri učesnika u saobraćaju su poginula, a 104 povređena. Analize pokazuju da 58 odsto poginulih vozača i putnika u vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.

Kada je reč o saobraćajnim nezgodama u kojima učestvuju pešaci, od početka ove godine utvrđeno je da 30 odsto pešaka strada usled neopreznog stupanja na kolovoz. Takođe, 30 odsto saobraćajnih nezgoda sa nastradalim pešacima izazvali su vozači putničkih vozila.

Kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

Video: U patroli sa saobraćajnom policijom

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E...

    18. februar 2020 | 11:27

    Zašto OPREZ??? Pa valjda uvek u saobraćaju treba biti oprezan i poštovati zakon, kao i u svemu. Šta to znači? Biće patrola, pa budite pitomi, a posle kraja akcije ožeži....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA